2017. május 23. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Hidegségen tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk hálával az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, megköszönve a megváltás ajándékát, dicsőítve és áldva Őt.

Kórushangverseny Madéfalván
A Zene mindenkinek programsorozat részeként május 24-én, szerdán este hét órától a madéfalvi Jézus Szíve templomban a Lux Aurumque Kamarakórus műsorát hallhatják Ványolós András művészeti vezetésével. A koncerten kortárs zeneszerzők egyházi művei szólalnak meg: R. Vaughan Williams, Arvo Pärt, Eric Whitacre, Morten Lauridsen, Kocsár Miklós,Lászlóffy Zsolt, Orbán György. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt várnak!

Böcskei László megyés püspök Nyíregyházán
Május 24-én, holnap Böcskei László nagyváradi megyés püspök Nyíregyházára látogat, ahol Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök meghívására, Szent László lelkisége címmel lelkinapot tart az egyházmegye papsága számára.

Átadják a a felújított és kibővített Boldog Scheffler János Központot Szatmárnémetiben
Május 25-én ünnepélyes keretek között szenteli meg Schönberger Jenő megyéspüspök a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek egyesülete által működtetett felújított és kibővített Boldog Scheffler János Központot. Az átadást követően délután három órától nyílt napot tartanak, amelyre minden érdeklődőt várnak: kipróbálhatnak terápiás gyakorlatokat, elbeszélgethetnek a terapeutákkal és a szociális munkással, benézhetnek a felszerelt termekbe. Másnap, a Boldog Scheffler János Központ már szakmai konferenciát rendez, amelyre nemzetközi szinten is elismert szakemberek érkeznek és a gyerekek fejlesztésével kapcsolatos témákat dolgoznak fel, valamint kutatásokat és módszereket mutatnak be a szatmárnémeti és régióbeli szakembereknek, szülőknek, érdeklődnek – tudósított Józsa János sajtóreferens.

Ballagás a Gerhardinumban
Áldozócsütörtökön, május 25-én ballagnak a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Líceum végzős növendékei. Az ünnepség délelőtt tizenegy órakor kezdődik a líceumban, a székesegyházban délután egy órakor szentmise keretében búcsúznak a diákok.

Előadás Csíkszeredában
Május 26-án, pénteken délután hat órától Áldozatai vagy irányítói vagyunk életünknek? címmel Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános előadást tart a csíkszeredai Polgármesteri Hivatal gyűléstermében. Várnak minden érdeklődőt!

Egyházmegyei Családtalálkozó Nagyváradon
Május 27-én, szombaton szervezi meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség a VII. Egyházmegyei Családtalálkozót. A találkozó témája Családbarát plébánia, előadója pedig Szénégető István, a Gyulafehérvári Főegyházmegye családreferense. A találkozót a Böcskei László megyés püspök által a székesegyházban tartandó szentmise zárja.

Előadás Székelyudvarhelyen
Dr. Csókay András idegsebész főorvos, világhírű agykutató tart előadást Székelyudvarhelyen június 1-jén, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, Az este hét órától kezdődő előadás keretében a főorvos beszél arról, hogy hogyan talált rá Istenre, a hit erejéről, Istenbe vetett reményéről, hétköznapi csodákról. Minden érdeklődőt várnak.

Isten álma bennünk – szentignáci lelkiségi műhely
Szentignáci lelkiségi  műhely lesz június 29.-július 9. között a kolozsvári Manréza Lelkigyakorlatos Házban (Tudor Arghezi 2. szám alatt). Elemei: személyes ima, megosztás, előadások. Célja: a szentignáci nagylelkigyakorlat folyamatának tapasztalati megismerése és a benne rejlő kincsek felfedezése a mindennapok számára. A program vezetői: Bereczki Silvia sa, valamint MaryRose Fitzsimmons sa és Richard Sloan katolikus pap (Liverpool). Jelentkezni a bereczkis2002@yahoo.com e-mail címen lehet.

CSIT 2017
Már lehet jelentkezni a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozóra melyet augusztus 15-19 között idén is megszerveznek „Ébredj, és Lépj” mottóval Egy lendületes, meglepetésekkel, újításokkal tele találkozót, ahol Isten Szentlelke felébreszt az unalmas hétköznapokból. Idén tehetsz egy (vagy akár több) lépést, hogy egy hiteles, életvidám, keresztény fiatallá válj. Ő ma is él, felébreszt és tettekre hív! Tedd meg az első lépést, jelentkezz! Aki augusztus 1-je előtt bejelentkezik és kifizeti az előleget az ajándék pólóban részesül. Részletek a csitinfo.ro honlapon találhatók.

Időjárás: Ma a napos időszakok mellett számítanunk kell záporok, zivatarok kialakulására is. A légmozgás mérsékelt marad, de zivatarok környezetében lehetnek erős lökések. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. május 23.

About the author

maradmin

Leave a Comment