2017. május 24. – Hírek és programajánló

­H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Szárhegyen, a ferences templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk hálával az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, megköszönve a megváltás ajándékát, dicsőítve és áldva Őt.

Búcsúk Áldozócsütörtökön
Negyven nappal Húsvét után a katolikus egyház Urunk Mennybemenetelét (Áldozócsütörtököt) ünnepli.
A gyulafehérvári főegyházmegyében Kézdialmáson a búcsús szentmise holnap déli tizenkét órakor kezdődik. Meghívott szónok Szabó Lajos sepsiszentgyörgyi plébános. Nyárádremetén, a délután egy órakor kezdődő búcsús szentmisén Czirják Árpád nyugalmazott plébános prédikál. A mócsi templom búcsúját holnap délután két órakor ünneplik. A farkaslaki egyházközség filiájában, Kecsetkisfaluban is holnap ünneplik a búcsút. A délután négy órától kezdődő szentmisén Kovács Sándor kolozsvári főesperes-plébános lesz az ünnepi szónok. Kiskapuson, a búcsús szentmise délután hat órakor kezdődik, szentbeszédet mond Simon Imre segesvári segédlelkész. Ugyancsak áldozócsütörtökön tartanak templombúcsút Jedden is. Az ünnep szónoka Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes. A búcsúmise délután hat órakor kezdődik. Uzonban este hét órától tartják a búcsút. A szentmisén a brassói Puvák Antal Marián ferences atya prédikál.
A szatmári egyházmegyében Krasznaterebesen holnap délelőtt tizenegy órától tartják a búcsúmisét Tatár Zoltán János kisdengelegi plébános szentbeszédével. A szatmárnémeti székesegyházban este hét órától kezdődik a szentmise, melynek főcelebránsa Schönberger Jenő megyéspüspök, ünnepi szónoka pedig Pakot Géza, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa.
A nagyváradi székesegyházban reggel nyolc, délelőtt tizenegy és délután hat órakor lesznek szentmisék.
A temesvári Szent György székesegyházban, csakúgy, mint az egyházmegye templomaiban a vasárnapi miserend érvényes.

Kántori állás Székelyhídon
A székelyhídi egyházközség kántort keres teljes állásba vagy vasárnapokra. Érdeklődni Osváth József plébánosnál lehet a 0744-789652-es telefonszámon.

Időjárás: Az előrejelzések szerint szombat estig tart az esős idő. Egy hidegfront mely térségünkbe érkezett országszerte záporok, zivatarok, kialakulását eredményezi. Intenzívebb zivatarokra is kell számítani, melyeket felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérhet. A legmelegebb órákra legfeljebb 18-23 fok közé melegszik a levegő.

MRE - Hírszolgálat, 2017. május 24.


H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária Rádióban
Megváltásra szorulunk. Jézus személyében ez a megváltás jött el, és hiszünk abban, hogy ez már megtörtént. Ennek az erejét kell az életünkben újra és újra fölfedeznünk. Segítsünk abban, hogy ez érvényesüljön is, működjünk együtt a Megváltóval! A mai napon arra hívjuk Önöket, hogy közösen gondolkodjunk ennek a megvalósításáról. Tartsanak velünk!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Szentágotán tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk hálával az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, megköszönve a megváltás ajándékát, dicsőítve és áldva Őt.

Bérmálás Gyimesközéplokon és Hidegségen
Ma délelőtt tíz órakor a gyimesközéploki templomban 123 fiatal és 2 felnőtt, délután öt órakor pedig a hidegségi templomban 145 fiatal részesül a bérmálás szentségében Jakubinyi György érsek kézfeltétele által.

Előadás Gyergyóalfaluban
A csíksomlyói búcsú története címmel tart előadást Darvas Kozma József csíkszeredai esperes-plébános ma délután hat órakor a gyergyóalfalvi plébániatemplomban. Minden érdeklődőt várnak!

Búcsúkoncert Sepsiszentgyörgyön
A Plugor Sándor Művészeti Líceum végzős zenetagozatos diákjai búcsúkoncerttel és képzőművészeti kiállítással köszönnek el iskolájuktól. A koncert május 25-én, csütörtökön este hét órától lesz megtartva a sepsiszentgyörgyi Széna utcai Evangélikus Templomban.
A XII-es diákok búcsúznak a Szerenád Ifjúsági Kamarazenekartól, az Eufónia Ifjúsági Kamarakórustól, a Campanella Gyerekkórustól, a Canticum Énekegyüttestől és az iskola rézfúvós kvintettjétől.
Zenekar és együttesvezetők: Sebestyén Lajos, Sipos Zoltán, Lőfi Gellért Attila, Maksai József és Sebestyén-Lázár Enikő. Várnak minden érdeklődőt!

Ballagás a Gerhardinumban
Áldozócsütörtökön, május 25-én ballagnak a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Líceum végzős növendékei. Az ünnepség délelőtt tizenegy órakor kezdődik a líceumban, a székesegyházban délután egy órakor szentmise keretében búcsúznak a diákok.

Előadás Csíkszeredában
Május 26-án, pénteken délután hat órától Áldozatai vagy irányítói vagyunk életünknek? címmel Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános előadást tart a csíkszeredai Polgármesteri Hivatal gyűléstermében. Várnak minden érdeklődőt!

Caritas-város Székelyudvarhelyen
Május 27-én, szombaton ismét felépül a Caritas-város, ezúttal Székelyudvarhely városi parkjában. A városnapok keretében megszervezett rendezvényen családcentrikus programokkal várják az érdeklődőket. A Caritas-városba látogató gyerekek ügyességi, fejlesztő és memóriajátékokban próbálhatják ki magukat, a szülőknek jó alkalom nyílik a kikapcsolódásra és feltöltődésre, az idősebbeknek pedig nosztalgikus dallamokkal és kortársaikkal való találkozással szeretnénk kedveskedni. Hagyományokhoz híven a család minden tagjának lehetősége lesz orvosokkal és szakemberekkel beszélgetni, kérdéseiket feltenni.

Sajtképzés Gyergyószentmiklóson
Május 31-én, szerdán sajtkészítő képzést tart Konrad Suter svájci sajtmester Gyergyószentmiklóson, a Varga Katalin utca 3. szám alatt. Érdeklődni és jelentkezni május 29-éig lehet a 0730 015195-ös telefonszámon vagy a felnottkepzes@caritas-ab.ro e-mail-címen.

Előadás Székelyudvarhelyen
Dr. Csókay András idegsebész főorvos, világhírű agykutató tart előadást Székelyudvarhelyen június 1-jén, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, Az este hét órától kezdődő előadás keretében a főorvos beszél arról, hogy hogyan talált rá Istenre, a hit erejéről, Istenbe vetett reményéről, hétköznapi csodákról. Minden érdeklődőt várnak.

CSIT 2017
Már lehet jelentkezni a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozóra melyet augusztus 15-19 között idén is megszerveznek „Ébredj, és Lépj” mottóval. Egy lendületes, meglepetésekkel, újításokkal tele találkozót, ahol Isten Szentlelke felébreszt az unalmas hétköznapokból. Idén tehetsz egy (vagy akár több) lépést, hogy egy hiteles, életvidám, keresztény fiatallá válj. Ő ma is él, felébreszt és tettekre hív! Tedd meg az első lépést, jelentkezz! Aki augusztus 1-je előtt bejelentkezik és kifizeti az előleget az ajándék pólóban részesül. Részletek a csitinfo.ro honlapon találhatók.

Időjárás: Ma is sok felhő lesz felettünk, országszerte záporok, zivatarok kialakulására kell számítani.
Az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen feltámad, északnyugaton erős, viharos lökések is lehetnek. A délutáni órákban 18 és 23 fok közötti értékeket mérhetünk. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. május 24.

About the author

maradmin

Leave a Comment