2017. március 8. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Székelyszentkirályon tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, alakítson bennünket.

Egyházmegyei családos találkozó Resicabányán
A temesvári egyházmegyében nagyböjt folyamán három családos találkozót szerveznek. Az első találkozó március 11-én Resicabányán, a Havas Boldogasszony-plébánián délelőtt fél 10-kor kezdődik. A programban előadások, kiscsoportos megbeszélés, tapasztalatcsere és szentmise lesz. A kisgyermekek számára külön foglalkozást tartanak.

Feleségek, édesanyák lelki hétvégéje
A Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központ szervezésében március 10-12. között lesz a feleségek és édesanyák lelki hétvégéje, Csíksomlyón a Jakab Antal Házban. A rendezvény a Szent László-emlékévben a Lépéseink a szentek nyomában téma köré szerveződik. Bővebb információért látogassák meg a www.csalad.ro oldalt.

Lelki nap veszteséggel élőknek Csíkszeredában
Március 11-én, szombaton délelőtt kilenc és délután négy óra között a „Remény-csoport” szervezésében „Magányodban, magányotokban veletek vagyok”  mottóval nagyböjti lelki napot tartanak azok számára, akiket bármilyen veszteség ért és változásra vágynak, hogy Isten szeretetében megnyugvásra találjanak.
A program elemei: előadás (Tódor Attila segédlelkész és Szekeres Ildikó szakápoló), szentségimádás, tanúságtétel, szentmise. A lelkinap helyszíne a csíkszeredai Millenniumi-templom alagsora. Érdeklődni lehet Nagy Enikő Zelma szociális testvérnél a 0746-138763 telefon számon. Várnak minden érdeklődőt!

Gyergyói kerületi Háló-találkozó
A gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceumban március 11-én gyergyói kerületi Háló-találkozót tartanak. A tervezett programban szerepel Orosz István máriapócsi parókus és kegyhelyigazgató – A személyi érettség felé című előadása, kiscsoportos beszélgetés, műhelymunkák, megosztás, majd Szentmise a Szent Miklós-plébániatemplomban. A program ideje alatt a Búzakalász közösség jóvoltából gyermekfoglalkozás lesz külön teremben az óvódások és kisiskolások részére. Bejelentkezni március 8-áig lehet a következő e-mail címeken: apazman@outlook.com vagy apazman@yahoo.com, valamint SMS-ben a 0744 590 960-as telefonszámon.

Nagyböjti vesperás Aradon
Az aradi minorita templomban nagyböjt folyamán minden csütörtökön, az esti szentmise után, fél 6-tól énekes vesperást tartanak.

Ifjúsági keresztút Kolozsváron
A Kolozsvári Egyetemi Lelkészség és a Római Katolikus Teológia Kar közös szervezésében „Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta érte” mottóval ifjúsági keresztutat tartanak március 10-én. Várnak minden érdeklődőt pénteken délután három órakor a Teológia Kar kápolnájába (Szentegyház utca 5 szám).

Férfiak, apák nagyböjti lelkinapja
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban férfiak, apák nagyböjti lelki napjára kerül sor március 12-én, vasárnap délután három órai kezdettel. Hívnak és várnak minden férfit a közös együttlétre, mely keretén belül lesz elmélkedés, tanúságtétel és szentségimádás.

Ifjúsági csoporvezető képzés indul
A Gyulafehérvári Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) ifjúsági csoportvezető képzést hirdet. A „Teljes szívvel” képzésre olyan fiatalok jelentkezését várják, akik katolikusok, egy ifjúsági csoportot vezetnek vagy szeretnének indítani és betöltötték a 16. életévüket. A képzés főbb témai: prioritások, időbeosztás, vezetői típusok, Isten szemével látni, Isten célja és saját céljaim, bibliaismeret. Bővebben a FIF facebook oldalán olvashatnak. Jelentkezni március 12-ig a bejelentkezési űrlap kitöltésével lehet.

Nagyböjti készülődés Csaba testvérrel
Március 13-án délután hat órától, Székelyudvarhelyen, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban nagyböjti előadást tart és szentmisét mutat be Böjte Csaba ferences atya. Az előadás címe: Szent Lászlóval a boldogságra vezető parancsolatok útján. Jó alkalom ez arra, hogy a húsvéti készülődési időben figyelmünket az igazán fontos dolgokra irányítsuk, Istenre tekintsünk, magyar szentjeink példáján buzdulva a Szent László – évben. Az előadásra bejelentkezés nem szükséges. Várnak nyitott szívvel mindenkit, aki Isten közelségét vágyja és keresi!

Időjárás: Ma nyugaton és az erdélyi medence térségében eső, zápor kialakulására kell számítani. Eközben keleten már sok napsütésre van kilátás. Többfelé megerősödhet, a szél. Hajnalban még gyengén fagyhat, de napközben 10-18 fok valószínű.

MRE – Hírszolgálat, 2017. március 8.

About the author

maradmin

Leave a Comment