2017. november 15. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária rádióban
E havi tematikus napunk az angyalokat hozza figyelmünkbe. Az angyalok küldöttek, hírnökök, közvetítők. Istennek és az embereknek küldöttekre van szükségük a kapcsolat miatt. Ennek a világnak szüksége van angyalokra, arra, hogy egymás angyalai legyünk. Ha azt reméljük, hogy olyanok leszünk mint az angyalok, akkor máris elkezdhetjük. Ha szeretnének többet megtudni az angyalokról és közelebb kerülni hozzájuk, tartsanak velünk!

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán az ozsdolai templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

VII. Csíksomlyói lány- és asszonytalálkozó
Az Áradat Egyesület szervezésében november 17-én és 18-án a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban tartják a VII. Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozót, amelynek témája: Női lépések… Női illatok. Jelentkezni az aradategyesulet@gmail.com e-mail-címen és a következő telefonszámokon lehet 0754 872640, 0744 580375. A találkozóról bővebben az esemény facebook oldalán olvashatnak.

Évfordulós imatalálkozó a betlenfalvi templomban  
A székelyudvarhely-betlenfalvi Élet a Lélekben plébániai imacsoport évfordulós imanapot szervez november 18-án, szombaton, „Az emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt ami elveszett”- mottóval. Az imanap reggel  tíz órakor kezdődik és délután öt órakor hálaadó szentmisével zárul. Hívnak és várnak mindenkit, aki találkozni szeretne Jézussal, hiszen az elmélkedések és a tanúságtételek után szentségimádás lesz.

Szent Erzsébet-napi búcsúk, ünnepségek
A Gyulafehérvári főegyházmegyében, a gyergyóhodosi egyházközség búcsúünnepe november 18-án, szombaton délelőtt tizenegy órakor kezdődik. A szentmisét, amelynek szónoka Albert István-Csaba újmisés, szászrégeni segédlelkész rádiónk élő adásban közvetíti.
Úzvölgyében november 18-án, szombaton déli tizenkét órakor lesz a búcsú, melynek keretében megemlékeznek a hadi kápolna építésének századik évfordulójára. Az ünnepi szentbeszédet Darvas-Kozma József, csíkszeredai esperes-plébános tartja. A kolozsvári Szent Kamill Otthonban  november 17 és 18-án hatodik alkalommal tartják meg az Árpád-házi Szent Erzsébet napokat.
A székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébániatemplomban november 18-án, szombaton az este fél hét órakor kezdődő szentmise keretében kenyér- és rózsaszentelés lesz.
Szent Erzsébet-búcsút ünnepelnek a kőhalmi plébániához tartozó állomási templomban november 19-én, vasárnap délután három órától kezdődő szentmisén Simó Gábor mikóújfalusi plébános prédikál.
A székelyudvarhely-szombatfalvi Szent György-plébániatemplomban november 19-én, vasárnap a délelőtt fél tíz és fél tizenkét órakor kezdődő szentmiséken ünneplik Szent Erzsébet napját. Megáldják a családok kenyerét, kalácsot szentelnek a betegek és idősek részére, valamint rózsát, hogy a férjek, édesapák, udvarló ifjak felköszönthessék a hölgyeket.
Székelylengyelfalván Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepének előestéjén november 18-án, szombaton délután hat órakor előadást tart a helyi plébániatemplomban Szent László és a székelyek címmel Balázs Lajos néprajzkutató, a csíkszeredai Sapientia EMTE docense. Ezt követően orgonakoncert lesz Pap Attila előadásában. A búcsús szentmisén vasárnap délután fél egy órakor a szentbeszédet Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes mondja.
Székelykeresztúr filiájában, Nagygalambfalván a kápolna búcsúját november 19-én, vasárnap délután három órától tartják.
A Szatmári egyházmegyében az idei lesz az ötödik alkalom, amikor a Szatmári Püspökség szervezésében szatmárnémeti közterén, a Hildegárda templommal szembeni Szent Erzsébet szobornál imádkoznak a hívek közösen a szegényekért, a szükséget szenvedőkért. Akik november 19-én, délután két órára ellátogatnak oda, a Schönberger Jenő megyéspüspökkel közösen elmondott ima mellett, meghallgathatják Barta Barnabás püspöki titkár gondolatait a szolgáló szeretet példájának szentjéről, de akár elhelyezhetnek egy szál virágot is Szent Erzsébet szobránál.

Templombúcsú Parácon
A temesvár-szabadfalui plébániához tartozó Parác római katolikus közössége november 19-én, Árpád-házi Szent Erzsébet, a templom védőszentjének napján ünnepli a templombúcsút. Wonerth László kanonok, temesvár-szabadfalui plébános meghívására az ünnepi szentmisét tizenegy órakor Kapor János temesvár-gyárvárosi plébános mutatja be. A szentmise keretében a főcelebráns lelkipásztor megáldja a templomban lévő újonnan készült lourdes-i barlang mellékoltárt.

Lelkinap gyászolóknak Kézdivásárhelyen
A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánián november 25-én lelkinapot tartanak gyászolók számára. A program délelőtt tíz órakor kezdődik és délután hat órakor szentmisével végződik. A lelkinap vezetője: Hajlák Attila-István kézdivásárhelyi segédlelkész.
Várnak mindenkit, akik szeretnének bármilyen gyászból gyógyulni. A szervezők előzetes jelentkezést kérnek a 0742 698 166-os telefonszámon.

Időjárás: Ma napközben az ország északi felén napos, délebbre erősen felhős időre van kilátás, a déli, délnyugati határ közelében kisebb eső is kialakulhat. Már csak néhol élénkülhet meg az északi-északkeleti szél, délután pedig 6-12 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2017. november 15.

About the author

maradmin

Leave a Comment