2017. november 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán a szentkatolnai templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Tolerancia napja Székelyudvarhelyen
A Gyulafehérvári Caritas Udvarhelyszéki munkacsoportja november 16-án, azaz ma, a tolerancia nemzetközi napján reggel kilenc és délután négy óra között interaktív játékokkal, beszélgetésekkel, érzékenyítő foglalkozásokkal várja mindazokat, akik nem közömbösek a tőlük különböző embertársaikkal szemben. A programok a Caritas székhelyén Székelyudvarhelyen, a Kossuth utca 18. szám alatt lesznek megtartva. Egyébb információkat Leskó Barbaránál kaphatnak, a 0724-322.681-es telefonszámon.

Előadás Kolozsváron
A kolozsvári Szent Mihály Plébánia keretében működő Keresztény Értelmiségi Kör novemberi rendezvényén Katolikus vagy protestáns mennyország? Tapasztalatmorzsák a reformációs emlékév végén kerekasztal beszélgetés lesz a Refo-konferencia margójára ma este hét órakor, a Nőszövetség Szentegyház utca 2. szám alatti dísztermében. Résztvevők: dr. Gábor Csilla, dr. Farmati Anna, dr. Nóda Mózes, dr. Péter István és dr. Zamfir Korinna. Moderátor: dr. Bodó Márta. Várnak minden érdeklődőt.

Tartós élelmiszer gyűjtése a rászorulóknak
Ferenc pápa kérésére november 19-ke a rászorulók vasárnapja lesz, a szükségben szenvedőkre szeretné felhívni az egyház és a világ figyelmét a szentatya. Erre a napra készülve november 11. és 19. között tartós élelmiszert gyűjtenek a temesvár-józsefvárosi templomban, amit két gyermekotthon számára továbbítanak.

Bibliás délután Gyergyőszentmiklóson
A Katolikus Magyar Bibliatársulat szervezésében november 17-én, holnap bibliás délután lesz a gyergyószentmiklósi örmény katolikus Közösségi Házban A szomorúságtól az örömig címmel. Délután öt órától a gyerekek számára tartanak foglalkozást, majd hat órától a felnőtteket várják.

Előadás az iskolanővéreknél
Szovátán, az iskolanővérek Marianum házában november 17-én, holnap délután hat órakor a Szentírás és művészet sorozat keretében előadást tart Pilátustól Krisztusig festményekben, versekben és zenében címmel Sárközi Sándor piarista teológus, irodalmár. Közreműködik Szalai Gergő zongoraművész.

Szentmise a Vártemplomban
November 19-én, a hónap harmadik vasárnapján délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a nagyváradi Vártemplomban.

Közös ima és ételosztás a szatmári egyházmegyében
Ötödik alkalommal szervez a Szatmári Római Katolikus Püspökség közös imádságot a szegényekért, és a szükséget szenvedőkért köztéren, a szatmárnémeti Hildegárda templommal szembeni Szent Erzsébet szobornál. November 19-én, vasárnap délután két órától kezdődik az imádság, melyen részt vesz Schönberger Jenő megyéspüspök is, majd Barta Barnabás püspöki tikár gondolatait hallhatják a szolgáló szeretet példájának szentjéről. Az eseményen részt vesznek az egyházmegyei szeretetszolgálat csoportok képviselői, akiknek egy része, a nyilvános megemlékezést követően ételt osztani indul szatmárnémeti utcáin.
Szent Erzsébet emléknapján a különböző esperességekben is rendeznek megemlékezést, ételosztást, így szintén 19-én, vasárnap Túrterebesen, egy napra rá, hétfőn pedig Nagybányán és Máramarosszigeten.

Lelkinap gyászolóknak Kézdivásárhelyen
A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánián november 25-én lelkinapot tartanak gyászolók számára. A program délelőtt tíz órakor kezdődik és délután hat órakor szentmisével végződik. A lelkinap vezetője: Hajlák Attila-István kézdivásárhelyi segédlelkész. Várnak mindenkit, akik szeretnének bármilyen gyászból gyógyulni. A szervezők előzetes jelentkezést kérnek a 0742 698 166-os telefonszámon.

Időjárás: Ma reggel főként az Erdélyi medence térségében várható fagy, illetve néhol pára-, ködfoltok is megjelenhetnek. Napközben még északkeleten lehet többórás napsütés, máshol felhősebb, szürkébb időre van kilátás, délnyugaton szitálás, gyenge eső is előfordulhat.

MRE – Hírszolgálat, 2017. november 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment