2017. november 30. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Bélafalván tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse egész lényünket.

Rádiós önkéntes-találkozók
Elkezdődtek az év utolsó önkéntes-találkozói. Ma délután három órától Székelyudvarhelyen, a Szent Pio lelkigyakorlatos házban várjuk önkénteseinket. Holnap két helyszínen is lesz találkozó: Gyergyószentmiklóson délelőtt tíz órától, a Szent Miklós plébánián, majd délután négy órától Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus király altemplomban. December 2-án, a hónap első szombatján Csíksomlyóra várjuk önkénteseinket délután négy órára a régi nyomda épületébe. A további helyszínekről hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Imalánc országunkért és az egész világért!
Lengyel testvéreink példájára, akik október 7-én imaláncot alkottak országukért, ma, Szent András apostol ünnepén a görög katolikus hívek kezdeményezésére országos imanapot tartanak Romániában az erkölcsi és a keresztény értékek megmaradásáért, a családok és az ifjúság jövőéért. A szervezők kérnek minden jóakaratú embert, nemzeti és vallási hovatartozástól függetlenül, csatlakozzanak az imalánchoz, könyörögjünk együtt országunkért, a benne élő népekért, kérve Isten áldását, oltalmát. A www.lantderugaciunepentruromania.ro oldalon, vagy az esemény hasonló nevű facebook oldalán található térképen lehet követni, mely régiók csatlakoztak az imalánchoz.

Szent András-napi búcsúk
A gyimesfelsőloki Szent András-plébániatemplom búcsús szentmiséjét ma délelőtt tizenegy órától tartják. A szentmise szónoka Papp Tihamér ferences atya, esztergomi házfőnök.
Szintén ma délelőtt tizenegy órakor ünneplik Szentegyházán is a Szent András apostol nevét viselő plébániatemplom búcsúját. A szentmisét, melyen Dániel Ernő nyikómalomfalvi plébános prédikál, rádiónk élő adásban közvetíti.
Futásfalván ugyancsak ma délelőtt tizenegy órakor kezdődik a búcsús szentmise.

Adventi orgonakoncert Nagyvárad-Szöllősön
A Nagyvárad-szöllősi plébánia adventi orgonaestre hívja a zenekedvelőket a plébániatemplomba december 2-án, szombaton este hat órakor. Az orgonaest alapját egy középkori nagyon szép és népszerű himnusz, a Veni Redemptor gentium képezi, ami később meghatározó adventi népének, korál lett Nun komm, der Heiden Heiland címen, elsősorban német nyelvterületen. Az előadás során az említett korált hallhatják, különböző híres szerzők megfogalmazásában. Orgonál: Józsa Domokos.

Adventi gyertyagyújtás Nagyváradon
Advent szombatjain este hét órakor a Nagyváradi Püspökség ünnepélyes gyertyagyújtást szervez a székesegyház előtti téren, a Szent László szobor mellett. A szertartás után a katolikus karitász munkatársai meleg teát és egy kis harapnivalót kínálnak az ünneplőknek. A két méter átmérőjű koszorút Böcskei László megyés püspök áldja meg december 2-án, szombaton, majd a püspökség alkalmazottai által előkészített szertartás keretében lángra lobban a koszorú első gyertyája.

Vállald fel egy rászoruló vacsoráját!
A Telefonos Szeretetszolgálat szervezésében adventi szeretetvendégség lesz rászorulók részére december 7-én, csütörtökön Kolozsváron és december 15-én, pénteken Marosvásárhelyen. Várják azon támogatók jelentkezését akik vállalják egy rászoruló vacsorájának kifizetését. A következő elérhetőségeken lehet érdeklődni: a 0753-565656-os telefonszámon vagy az office@telsz.ro e-mail címen.

Adventi lelkigyakorlat fiataloktól fiataloknak
Mindannyian éreztük már, hogy nagyon hamar elszalad az advent ideje, és azon kapjuk magunkat, hogy az első gyertya meggyújtása után szinte beesünk a karácsonyfa alá. Ezt a tapasztalatot szeretnék megváltoztatni egy lelki hétvégével, amelynek során elcsendesedve előkészíthetik szívüket a kis Jézus befogadására. A szervezők várnak minden olyan 16-38 év közötti fiatalt, akik szeretnének kilépni a megszokott mindennapokból, és szeretnének közösen várakozni Jézus születésére december 15–17. között Székelyudvarhelyen a ferences kolostorban. További információ a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail címen vagy a 0749-993285-ös, illetve a 0746-774701-es telefonszámokon kapható - tájékoztatott Borsodi L. László, sajtóreferens.

Márton Áron zarándoklat Doberdóba
harmadik alkalommal szervez és vezet zarándoklatot a katona Márton Áron nyomdokain, az egykori doberdói harctérre Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa, 2018. január 18-23 között. A zarándoklat részletes programját megtalálják az gyulafehérvári érsekség honlapján (ersekseg.ro). Jelentkezni Ferencz Kornáliánál lehet a 0726-107.002-es telefonszámon.

Időjárás: Ma reggelre érkezik meg az a hidegfront, melynek hatására országszerte várható csapadék. Az esőt elsősorban északon, északnyugaton válthatja fel havas eső, havazás. Feltámad a szél. Napközben -1, +9 fok valószínű.

MRE - Hírszolgálat, 2017. november 30.

About the author

maradmin

Leave a Comment