2017. október 21. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai napon Hármasközségben tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Szent Vendel-napi búcsúk
A temesvár-gyárvárosi plébániához tartozó magyarmedvesi templomban október 21-én, ma délután  öt órakor ünneplik a templombúcsút. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Kapor János temesvár-gyárvárosi plébános.
Október 22-én, vasárnap a buziási plébániához tartozó ötvösdi templomban a szentmisét déli 12 órakor Vodila Szilárd buziásfürdői plébános mutatja be. A liturgia zenei szolgálatát Fodor János látja el. A zimándújfalui fakerti templomban október 22-én, vasárnap reggel 9 órakor kezdődik a búcsús szentmise, amelyen Johann Dirschl püspöki helynök részvételével megáldják a felújított templomot.

Váradszőllősi zenei estek
Folytatódnak a vasárnapi zenei estek a Nagyvárad-Szőllősi plébániatemplomban. Október 22-én este hét órától Molnár Tünde marosvásárhelyi orgonaművésznő fogja megajándékozni a jelenlevőket előadásával.

Hangverseny a Püspöki Palotában
A Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, október 22-én, vasárnap este hét órától hangversenyre invitálja a zenebarát közönséget a Püspöki Palota dísztermébe. Közreműködik a Haydn Barytontrio Budapest. Az érdeklődők többek között Haydn, Neumann és Mozart, barytongambára írt műveiből hallhatnak válogatást. Minden zenekedvelőt várnak a szervezők. A belépés díjtalan.

Kulcs a neveléshez – Előadás Temesváron
Október 22-én, vasárnap délután öt órától dr. Pécsi Rita magyarországi neveléskutató tart előadást Kulcs a neveléshez címmel a Temesvár-józsefvárosi plébánia régi hittantermében (Regele Carol I. út, 13 szám alatt, a Notre-Dame óvodával szemben). Az ismert magyarországi előadó főleg a kisgyermekkor nevelési kihívásaira tér ki.

Negyven nap az életért Kolozsváron
Szeptember 27-től tart a 40 nap az életért kampány, mely ismét meg akarja mozgatni Kolozsvár lakóit. A szülészeti klinika előtt napi 12 órás csendes jelenlétre hívják mindazokat, akik tenni akarnak az abortusz megakadályozásáért a kincses városban. Reggel 7 és este 7 óra között 40 napon keresztül, hosszabb-rövidebb időre csatlakozhatnak és kampányolhatnak elsősorban a klinika előtt – vagy lehetőség szerint otthonaikban – imádsággal és böjttel az élet védelméért.

Házaspárok lelkigyakorlata Csíksomlyón
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében lelkigyakorlat lesz házaspároknak Csíksomlyón október 27–29. között a Jakab Antal Tanulmányi házban. A téma: személyes és családi határaink – az élet akadályai vagy zálogai? A hétvége során gondolatébresztők, személyes és közösségi ima- és elmélkedési idők, páros és csoportos beszélgetések, kreatív módszerek segítik a résztvevőket az élet Istenével, önmagukkal és egymással való mélyebb találkozásban. A lelkigyakorlat vezetője: Bereczki Silvia segítőnővér. A program péntek délután kezdődik és vasárnap ebéddel ér véget. Jelentkezni a www.csalad.ro honlapon lehetséges.

Kárpát-medencei Szent László találkozó Nagyváradon
A idei Szent László jubileumi emlékév alkalmából a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye közreműködésével, a Partiumi Háló Egyesület a szent király tiszteletére találkozót szervez a Kárpát-medencében található Szent László királyról elnevezett településekről származók és a dicső király tiszteletét őrző közösségek, egyházközségek és iskolák számára november 3-5. között Nagyváradon, Szent László király városában. A szervezők célja az, hogy a résztvevőkkel együtt egymás élményei, megtapasztalásai és hite által erősödjenek, valamint kapcsolataikban gazdagodjanak. Várank minden nagyváradit, a nagyváradi egyházmegye híveit, és minden érdeklődőt, hogy együtt lépjenek dicső, kegyes, nagy király nyomdokaiba. Jelentkezni október 27-ig lehet a 0770-297210-es telefonszámon.

Hétvégi szentmiseközvetítések a Mária Rádióban
Ma délután öt órától a Katolikus Magyar Bibliatársulat rendezvényének zárószentmiséjét közvetítjük a székelyudvarhelyi ferences templomból. A  szentmisét bemutatja Jakubinyi György érsek.
Vasárnap délelőtt fél tizenegy órától rózsafüzér imádságot, majd tizenegy órától szentmisét közvetítünk a hét plébániatemplomából, Zernyestről.

Időjárás: Ma még több felhő lesz felettünk, országszerte párás, ködös időre ébredhetünk, majd délutánra mindenhol megszűnik a köd, kisüt a nap, de többfelé erősen felhős tájak is lehetnek. Csapadék nem várható. Napközben 17-23 fok között alakul a hőmérséklet, de a tartósabban ködös, felhősebb tájakon hűvösebb lehet délután. Vasárnap egy csapadékmező érkezik, így délutántól már sokfelé kell esőre számítani. Feltámad az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 13-20 fok között alakul.

MRE - Hírszolgálat, 2017. október 21.

About the author

maradmin

Leave a Comment