2018. február 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Nagyenyeden tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe és a megszentelt élet világnapja
Ma Gyertyaszentelő Boldogasszony, vagyis Urunk bemutatásának ünnepe van, mely egyben a megszentelt élet világnapja is.
A csíksomlyói kegytemplomban a gyertyaszenteléssel egybekötött szentmisék ma reggel 8, fél 11 és este 6 órától lesznek.
A kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplomban ma délután fél hatkor együtt imádkozzák a zsolozsma esti dicséretét a városban tevékenykedő szerzetesrendek tagjai. A vesperást követően szentmisén vesznek részt, és a hívekkel együtt adnak hálát hivatásukért, valamint kérik Isten áldását apostoli munkájukhoz.
A szatmárnémeti székesegyházban Schönberger Jenő püspök ma délelőtt tizenegy órától mutat be gyertyaszenteléssel egybekötött ünnepi szentmisét.
Február 3-án, holnap a temesvári egyházmegye papsága, valamint a különböző egyházközségekben tevékenykedő férfi és női szerzetesrendek tagjai elzarándokolnak a Szent György dómhoz, ahol délelőtt tizenegy órakor ünnepi szentmisét mutat be Roos Márton megyés püspök.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Ma délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Előadás Csíkszeredában
A honfoglalás előttől, az Európai Unió utánig előadássorozat keretében, ma délután hat órától Péter Imelda mallersdorfi ferences nővér Vízgyógyászat címmel tart előadást a csíkszeredai Polgármesteri Hivatal gyűléstermében. Várnak minden érdeklődőt.

Lourdes -i kilenced
Az oroszhegyi templomban ma Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Lourdes -i kilenced kezdődik. Minden esti mise előtt fél órával imádkoznak a betegekért, orvosokért, ápolókért. A Betegek Világnapján február 11-én Csíksomlyón zárják az imakilencedet.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban ma este tíz órától virrasztás van, amelyet rádiónk élőben közvetít. Várnak mindenkit aki a Jóisten jelenlétében szeretne eltölteni pár órát.

Mária Rádiós önkéntestalálkozók
Elkezdődtek az idei év első önkéntes-találkozói. Holnap, elsőszombat, délután négy órától a csíksomlyói ferences kolostorban lesz az önkéntestalálkozó. Február 4-én, vasárnap Maroshévízen, a délelőtti szentmisék végén hallhatnak a Mária Rádióról. Február 5-én, hétfőn Székelyudvarhelyen, a Szent Pió lelkigyakorlatos házban délután három órától lesz a találkozó. A további helyszínekről és időpontokról hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban minden elsőszombaton este hat órától szentmisét tartanak, ezt megelőzően, délután öt órától pedig engesztelő imaórát. A szentmise után rózsafüzér-imádkozás van és gyertyás körmenetben viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán

Orgonakoncert Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban február 4-én, vasárnap a délelőtt fél tizenegy órakor kezdődő szentmise után Pálmai Árpád karnagy, egyházzenész orgonakoncertet tart. Várnak minden orgonamuzsika kedvelőt.

Jegyeskurzus Marosvásárhelyen
A Családpasztorációs Iroda szervezésében február 6-án, kedden újabb jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. A találkozók keddenként lesznek este 7-9 óra között és április 9-én ér véget. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlétek formája interaktív, nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem beszélgetésekből, csoportmunkából. Várják azok jelentkezését, akik az év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat és kapcsolatukat. A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni február 5-ig lehet a következő elérhetőségeken: szenegetoi@gmail.com, 0743-138784 (Szénégető István) vagy adelasofalvi@yahoo.com, 0744-799055 (Sófalvi házaspárnál).

Farsangi bál a Mária Rádióval
Idén is lesz farsangi mulatság a Mária Rádióval, február 10-én Csíkszentmihályon. Délután három órától szentmise lesz a helyi plébániatemplomban, ezt követően kezdődik a bál a kultúrotthonban. Jelentkezni a 0744-472178-as telefonszámon lehet.

Időjárás: Ma borongós, felhős idő ígérkezik. Többfelé kell esőre a  magasabban fekvő tájakon havas esőre számítani. Erős, helyenként viharos lesz a délies szél. Délután 7-13 fokot mérhetünk, délnyugati maximumokkal.

MRE - Hírszolgálat, 2018. február 02.

About the author

maradmin

Leave a Comment