2018. január 29. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Teaest Marosszentgyörgyön
Ma este hét órától a marosszentgyörgyi kultúrotthonban teaestet szervez a polgármesteri hivatal, az Ő az Út! ifjúsági szolgálat és a Vifi ifjúsági csoport.További információk a 0748-526004-es telefonszámon,vagy a szaszbalint@gmail.com e-mail címen. Elsősorban a 14 és 20 év közötti marosszentgyörgyi fiatalokat várják.

Mária Rádiós önkéntestalálkozók
Kezdődnek az idei év első önkéntes-találkozói. Nagyváradon január 31-én, szerdán este hattól szentmise lesz a rádió kápolnájában, majd utána találkozó önkénteseinkkel. Február 1-jén, csütörtökön, Kolozsváron, lesz a találkozó a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében fél öt órától; február 3-án, szombaton, pedig délután négy órától a csíksomlyói ferences kolostorban várjuk az önkénteseket. Február 4-én, vasárnap Maroshévízen, a délelőtti szentmisék végén hallhatnak a Mária Rádióról. Február 5-én, hétfőn Székelyudvarhelyen, a Szent Pió lelkigyakorlatos házban délután három órától lesz önkéntestalálkozó. A további helyszínekről és időpontokról hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Házasság hete 2018
„Éltető sodrásban” mottóval rendezik meg idén a Házasság hetét szerte a nagyvilágban.
A Szatmári egyházmegyében február 1-18 között zajlik a rendezvénysorozat, melyben közös imák, műhelymunkák, előadások, ünnepség és farsangi mulatság, közös filmnézés várják többek között a résztvevőket Szatmárnémetiben. A Házasság hete a házasokért felajánlott imával, szentségimádással veszi kezdetét elsején este hét órától a helyi plébániákon, parókiákon és gyülekezetekben. A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de a szervezők – a Szatmári Római Katolikus Püspökség, a Házas hétvége mozgalom, a különböző plébániák, parókiák, a szatmári baptista- és evangélikus gyülekezetek – kérik az előzetes jelentkezést, melyet megtehetnek a 0744-137568-as telefonszámon.
A gyulafehérvári főegyházmegyében is több helyszínen rendeznek programokat a házasság hetében. Részleteket a hazassaghete.ro oldalon találhatnak.

Szentségimádás a családokért Temesváron
A temesvár-józsefvárosi plébánián minden hónap első csütörtökén este fél nyolc órától találkoznak a férjek, feleségek, gyerekek, nagymamák, hogy együtt imádkozzanak élő és elhunyt családtagjaikért, a plébániaközösségért, a lelkipásztorokért, a betegekért és egymásért. Várnak mindenkit a közös imádságra.

Farsangi bál egyedülállóknak Székelyudvarhelyen
Február 3-án, szombaton este 8 órától, Székelyudvarhelyen a Kós Károly Líceum étkezdéjében farsangi bált szerveznek egyedülállóknak. Várnak minden 35-60 év közötti személyt, aki szeretne egy vidám estét eltölteni társaságban. Részvételi díj: 60 lej/ fő. Jelentkezni a 0752 403 522 telefonszámon lehet még ma és holnap.

Fiúkat nevelő édesanyák lelkinapja
Fiúkat nevelő édesanyák részére lelkinapot tartanak február 3-án, Gyergyóremetén, a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében. A nap folyamán változatos programok lesznek: előadás, édesanyák tanúságtétele, tapasztalataik megosztása fiaik neveléséről, műhelymunka, kiscsoportos beszélgetés, édesanyák imája. A program szombaton reggel kilenc órakor kezdődik, tartalmazza az ebédet és este hét órakor ér véget. Részvételi díj 35 lej. Jelentkezni a www.csalad.ro honlapon lehet.

Lelkigyakorlat felnőtteknek Kézdivásárhelyen
A Mária Iskola Lelki Család szervezésében lelkigyakorlat lesz felnőtteknek február 5-8. között a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánián. Moderátor: Hajlák Attila-István segédlelkész. Érdeklődni és jelentkezni a 0742-698166-os telefonszámon lehet.

Farsangi bál a Mária Rádióval
Idén is lesz farsangi mulatság a Mária Rádióval, február 10-én Csíkszentmihályon. Délután három órától szentmise lesz a helyi plébániatemplomban, ezt követően kezdődik a bál a kultúrotthonban. Jelentkezni a 0744-472178-as telefonszámon lehet.

Időjárás: Ma változóan felhős, helyenként ködös időre van kilátás, hosszabb- rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Elszórtan kialakulhat gyenge szitálás, néhol jelentéktelen zápor sem kizárt. A nyugati- délnyugati szelet élénk lökések is kísérhetik. Délután 3-9 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2018. január 29.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Jobbágytelkén tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Teaest Marosszentgyörgyön
Ma este hét órától a marosszentgyörgyi kultúrotthonban teaestet szervez a polgármesteri hivatal, az Ő az Út! ifjúsági szolgálat és a Vifi ifjúsági csoport.További információk a 0748 526 004-es telefonszámon,vagy a szaszbalint@gmail.com e-mail címen. Elsősorban a 14 és 20 év közötti marosszentgyörgyi fiatalokat várják.

Keddi beszélgetés Kolozsváron
A kolozsvári taizés csoport szervezésében január 30-án, kedden este fél 8-tól A Biblia kanonizációja címmel dr. Zamfir Korinna (BBTE, Római Katolikus Teológia Kar) tart előadást az evangélikus templom gyülekezeti termében. Várnak minden fiatal felnőttet.

Szent József-nagykilenced Szatmárnémetiben
Folytatódik a szatmárnémeti sugárúti Szent József-templomban a Szent József napja előtti nagykilenced. Január 31-én, szerdán reggel 9 órától szentmisét tartanak, melynek meghívott szónoka Gríz László, a szatmárnémeti Lisieux-i Kis Szent Teréz-plébánia segédlelkésze. A szentmisék előtt félórával gyónásra nyílik lehetőség.

Szentségimádás az alsódobói Isteni irgalmasság kápolnában
Február 1-én, a hónap első csütörtökén szentségimádást tartanak a vágási egyházközség filiájában található alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában. Délután 3 órakor elimádkozzák az isteni irgalmasság rózsafüzért, majd az örvendetes-, a világosság-, a fájdalmas- és a dicsőséges rózsafüzért. Este 6 órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség van.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe
Február 2-án, első pénteken Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz, és a megszentelt élet világnapja. Ezen a napon ünnepli az egyház azt a mintegy egymillió férfit és nőt, akik a világon megszentelt életet élnek. Imádkozzunk a szerzetesekért és a megszentelt életet élőkért, valamint a hívatásokért!

Farsangi bál egyedülállóknak Székelyudvarhelyen
Február 3-án, szombaton este 8 órától, Székelyudvarhelyen a Kós Károly Líceum étkezdéjében farsangi bált szerveznek egyedülállóknak. Várnak minden 35-60 év közötti személyt, aki szeretne egy vidám estét eltölteni társaságban. Részvételi díj: 60 lej/ fő. Jelentkezni a 0752 403 522 telefonszámon lehet még ma és holnap.

Lelkigyakorlatos továbbképző kántoroknak Csíksomlyón
Kántorok számára lelkigyakorlatos továbbképző lesz február 5–8. között Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban. A továbbképző február 5-én délután háromkor kezdődik, de a résztvevők kettőig meg kell érkezzenek, hogy a szállásukat tudják elfoglalni. Részvételi díj a támogatók jóvoltából 200 lej. Jelentkezni a Jakab Antal Tanulmányi Ház recepcióján lehet, a 0741 258 156-os telefonszámon. Jelentkezési határidő: január 31.

Jegyeskurzus Marosvásárhelyen
A Családpasztorációs Iroda szervezésében február 6-án, kedden újabb jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. A találkozók keddenként lesznek este 7-9 óra között és április 9-én ér véget. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlétek formája interaktív, nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem beszélgetésekből, csoportmunkából. Várják azok jelentkezését, akik az év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat és kapcsolatukat. A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni február 5-ig lehet a következő elérhetőségeken: szenegetoi@gmail.com, 0743-138784 (Szénégető István) vagy adelasofalvi@yahoo.com, 0744-799055 (Sófalvi házaspárnál).

Mária Rádiós önkéntestalálkozók
Nagyváradon január 31-én este hattól szentmise lesz a Mária Rádió kápolnájában majd utána beszélgetünk önkénteseinkkel; február 1-jén, csütörtökön, Kolozsváron, lesz a találkozó a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében fél 5 órától; február 3-án, szombaton, 4 órától a csíksomlyói ferences kolostorban várjuk az önkénteseket; február 4-én, vasárnap pedig Maroshévízen, a délelőtti szentmisék végén; február 5-én, hétfőn pedig Székelyudvarhelyen, a Szent Pió lelkigyakorlatos házban lesz önkéntestalálkozó. A további találkozókról a későbbiekben értesítjük önöket.

Időjárás: Ma változóan felhős, helyenként ködös időre van kilátás, hosszabb- rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Elszórtan kialakulhat gyenge szitálás, néhol jelentéktelen zápor sem kizárt. A nyugati- délnyugati szelet élénk lökések is kísérhetik. Hajnalban-3, +4, délután 3-9 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2018. január 29.

About the author

maradmin

Leave a Comment