2018. január 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Vizkereszt ünnepe
Ma van Urunk megjelenésének ünnepe, mely a gyulafehérvári Hittudományi Főiskola örökös szentségimádási napja. A kispapok és az intézet tanárai felváltva imádkoznak az Oltáriszentség előtt, majd az este hat órakor kezdődő szentmise keretében vízszentelést tartanak.

Zenei est Nagyváradon
„Szép violácska,kedves rózsácska...” címmel zenei est lesz Nagyváradon, a Posticumban ma délután öt órától. Előadók: Bajusz Krisztián Dániel – ének, Szeghalmi Emese – ének és orgona. Várnak mindenkit a karácsonyi ünnepkört záró zenei eseményre.

A Siculicidiumra emlékeznek Madéfalván
A pusztinai gyermekek és hagyományőrzők a madéfalvi Szent Anna tiszteletére felszentelt Siculicidium-kápolnában január 6-án, azaz ma délután hat órától Mikor Csíkból kiindultam címmel tartanak előadást. Az összeállítást Nyisztor Ilona vezetésével mutatják be.
A madéfalvi veszedelem 254. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartanak január 7-én, vasárnap. Az emlékünnepség délelőtt tizenegy órától szentmisével kezdődik, amelyet a Siculicidium-kápolnában mutat be Tamás József püspök. Utána a helyi Zöld Péter Általános Iskola diákjainak műsorát tekinthetik meg a jelenlevők. Fél egytől a Siculicidium-emlékműnél folytatódik a program, ahol az ünnepi köszöntők elhangzása után koszorúzásra kerül sor.

Elsőszombat Csíksomlyón
Vízkereszt ünnepén, szombaton lesz a hónap, az év első szombatja. Az ünnepélyes Mária-köszöntő este hat órától szentmisével kezdődik, ezt megelőzően, délután öt órától pedig engesztelő imaóra lesz. A szentmise után rózsafüzér-imádkozás lesz, majd gyertyás körmenetben viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán.

Vízkereszt-napi hangverseny Sepsiszentgyörgyön
Ma az esti hat órás szentmise után ünnepi Vízkereszt-napi hangverseny lesz a Krisztus király templomban. Fellépnek: a Krisztus király templom Kis Apostolok gyerekkara, Horváth Enikő vezetésével, a Laudate kamarakórus és kamarazenekar. Vezényel Lőfi Gellért. A belépés díjtalan, várnak minden zenekedvelőt!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Marosfőn tartják az örökös szentségimádási napot, míg a nagyváradi egyházmegyében, a Nagyvárad-Újvárosi Szent László plébániatemplomban. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, és kérjük, hogy újítson meg testben és lélekben.

Urunk megkeresztelkedésének ünnepe
Vízkereszt utáni vasárnapon Jézus megkeresztelkedésének ünneplésével fejeződik be a karácsonyi ünnepkör. Ezen a napon Jézus Krisztus Jordánban történt megkeresztelkedésére és a kánai menyegzőn végbevitt csodájára emlékezik az Egyház. Urunk Megkeresztelkedésének ünnepén, január 7-én, a nagyváradi székesegyházban a délelőtt tizenegy órakor kezdődő szentmise keretében Böcskei László megyés püspök megáldja azokat a házaspárokat, akik az elmúlt esztendőben kerek házassági évfordulót ünnepeltek.

III. Márton Áron zarándoklat Doberdóba
Harmadik alkalommal szervez és vezet zarándoklatot a katona Márton Áron nyomdokain az egykori doberdói harctérre január 18-23. között Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az erdélyi Mária Rádió önkéntes munkatársa. Egyébb információ és jelentkezés Ferencz Kornéliánál a 0726-107.002-es telefonszámon.

Lelkigyakorlatos továbbképző kántoroknak
Kántorok számára lesz lelkigyakorlatos továbbképző február 5–8. között Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban. A továbbképző február 5-én délután háromkor kezdődik, de a résztvevők kettőig meg kell érkezzenek, hogy a szállásukat tudják elfoglalni. Részvételi díj a támogatok jóvoltából 200 lej. Jelentkezni a Jakab Antal Tanulmányi Ház recepcióján lehet, a 0741-258156-os telefonszámon, január 31-ig.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Ma este hat órától az ünnepélyes Mária-köszöntőbe kapcsolódhatnak be hallgatóink, holnap pedig két közvetítés is lesz: délelőtt a hét plébániatemplomából, Oroszhegyről, majd délután hat órától a csíksomlyói kegytemplomból hallhatják a szentmisét.

Időjárás: A hétvégén csapadékmentes idő ígérkezik, ma sok napsütéssel, de holnap is számíthatunk napos időszakokra a megjelenő felhők mellett.

MRE - Hírszolgálat, 2018. január 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment