2018. március 14. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária rádióban
Tematikus napjaink során folytatjuk elmélkedéseinket a legszentebb Oltáriszentségről. E havi vezérgondolatunk: „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetségé, amelyet sokakért kiontanak a bűnök bocsánatára.” (Máté 26, 27-28) Milyen vérről van szó, arról, ami a töviskorona az ostorcsapások, a szegek, a kard nyomán Jézus testéből ott a Golgotán kiömlött. Isten fiának kiontott vére szent vér, isteni vér. Jézus Krisztus szent vérét, isteni vérét öntötte ebbe a bűnös világba, hogy el ne vérezzen, el ne vesszen. A golgotai kereszt óta ez a seb be van fedve úgy, hogy aki ebben az isteni titokban hisz, megmenekül és örökké él. Tartsanak velünk Önök is!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Borzonton tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, megtisztítson bennünket.

Zengj, Március – előadás Kolozsváron
A Szent Mihály Római Katolikus Plébánia szervezésében irodalmi összeállítás lesz ma délután öt órától, melynek keretében Boér Ferenc színművész lép fel a Szentegyház utcai Nőszövetség termében. Bevezetőt mond Veres Stelian plébániai kormányzó, fellép a Guttman Mihály Pedagóguskórus Bedő Ágnes vezénylésével, valamint közreműködik a Szent Mihály Római Katolikus Nőszövetség és a Szent Mihály Caritas Szervezet. Várják az érdeklődőket.

Előadás Csíkszeredában
A Honfoglalás előttől az Európai Unió utánig előadássorozat keretében március 16-án, pénteken délután hat órától Tircsné dr. Propper Valéria tart előadást A három magyar fohász története és üzenete (a Himnusz, a Szózat és a Magyar Hiszekegy) címmel. Minden érdeklődőt várnak a csíkszeredai polgármesteri hivatal gyűléstermében.

Nagyböjti lelkigyakorlat Székelyvarságon
Március 16-18. között nagyböjti lelkigyakorlat lesz a székelyvarsági egyházközségben Pantea Tibor ferences atya vezetésével. Mindenkit várnak.

Sanctus Stephanus – Kárpát-medencei versmondó verseny
Államalapító Szent István királyunk emlékének tiszteletére a magyarországi Mária Rádió versmondó versenyt hirdet magyarországi és határon túli magyar középiskolás (főgimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola), valamint szakiskolás diákok számára. A verseny fő védnöke Dr. Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása. A versenyre egy Szent Istvánról szóló, az államalapító király történelmi jelentőségét bemutató és egy szabadon választott verssel lehet nevezni a sanctus.stephanus@mariaradio.hu címen március 16-ig. Egyébb részletek a www.mariaradio.hu oldalán találhatnak.

Egyházmegyei családos találkozó Temesváron
Március 17-én, szombaton a temesvár-józsefvárosi plébánia hittantermében 9.30 és 18.00 óra között a marosvásárhelyi Mărgulescu házaspár előadást tart természetes családtervezés témában. Részvételi díj 130 lej családonként.

Lelki délután Csíkszeredában
A csíkszeredai Szent Ágoston plébánia Jó Irány családos közösség szervezésében lelki délután lesz március 17-én, szombaton délután három órától a templom hittantermében. A délután folyamán előadást tart Simó Gáspár a Segítő Mária Gimnázium lelkiigazgatója Egy formáló erő címmel. Hívnak minden érdeklődőt közös együttlétre, lelki töltődésre.

Kerületi ifjúsági találkozó Kolozsváron
Kolozsváron a Szent Mihály Plébánián, Főtér 16 szám alatt március 17-én kerületi ifjúsági találkozó lesz „Reménységgel teli jövőt szánok nektek” mottóval. Jelentkezni a 0741 057 0444-es telefonszámon Szép Mónikánál, vagy a szentmihalykolozsvar@yahoo.com e-mail címen lehet.

Új plébánia megáldása és alapkőletétel Tusnádfürdőn
Március 18-án, vasárnap délután fél egykor Tamás József püspök hálaadó szentmisét mutat be a tusnádfürdői Kisboldogasszony-templomban, majd megáldja az új plébánia épületét. Ezt követően kerül sor a Szent Anna Tanulmányi Ház alapkőletételére.

Nagyböjti lelkigyakorlat Kolozsváron
A kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplomban március 19-21. között nagyböjti lelkigyakorlat lesz. A délután hat órakor kezdődő szentmisék keretében Illyés Zsolt csíkszentléleki plébános tartja az elmélkedéseket.

Veszteségből nyereség, végül győzelem! – Lelkinap Székelyudvarhelyen
2018. március 24-én a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban Veszteségből nyereség, végül győzelem! címmel lelkinap lesz azoknak, akik egy számukra fontos értéket, felbomlott kapcsolatukat, szeretteik elvesztését gyászolják. Szól azoknak, akik a reményt, az örömteli élet megtalálását, a szükséges döntéseket, egy megújított életcélt keresnek.
Előadók: Boldizsár Ferenc erdőszentgyörgyi plébános és Bajcsi Tibor.
Előzetes bejelentkezés szükséges március 22-ig a 0266 210 537-es és a 0755 489 743-as telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail-címen.

Időjárás: A mai nap folyamán, változóan-erősen felhős lesz az ég felettünk. Nyugaton, délnyugaton, illetve északon eleinte eső, napközben záporok alakulhatnak ki. Délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Helyenként megerősödik a szél. Délután 9-16 fokot mérhetünk.

MRE – Hírszolgálat, 2018. március 14.

About the author

maradmin

Leave a Comment