2018. március 17. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében ma Parajdon, holnap pedig Kadicsfalván tartják az örökös szentségimádási napot, a nagyváradi egyházmegyében pedig holnap Tenkén és Újsástelken lesz a híveknek lehetősége az örökös szentségimádásába bekapcsolódni.
Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, megtisztítson bennünket.

Mária-áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket ma délután hat órakor a helyi plébániatemplomba. A szentmisét Hölgyes Pál zágoni plébános mutatja be. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Szolgálatok feladása
Március 18-án, holnap délelőtt tizenegy órakor a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban Jakubinyi György érsek a harmadéves kispapokat lektorokká, a negyedéveseket akolitusokká avatja.

Új plébánia megáldása és alapkőletétel Tusnádfürdőn
Március 18-án, vasárnap délután fél egykor Tamás József püspök hálaadó szentmisét mutat be a tusnádfürdői Kisboldogasszony-templomban, majd megáldja az új plébánia épületét. Ezt követően kerül sor a Szent Anna Tanulmányi Ház alapkőletételére.

Ünnep a piarista nővéreknél
Rendalapítójukat, Boldog Celestina Donátit ünneplik Nagykárolyban a piarista nővérek. Március 18-án, vasárnap délután hat órától a Kalazanci Szent József-templomban hálaadó szentmisét mutat be Schönberger Jenő szatmári megyés püspök. A szentbeszédet Böszörményi Géza piarista tartja. A szentmise keretében fogadalomújításra is sor kerül.

Nagyböjti ifjúsági imaórák Szatmárnémetiben
Folytatódnak az ifjúsági imaórák, melyeket a szatmárnémeti római katolikus plébániák fiataljai szerveznek. A következő imaórát nagyböjt ötödik vasárnapján, holnap este hét órától a a Szent Antal templomban tartják, témája a „szenvedés-alázat”. Az imaórákra korosztálytól függetlenül várják a híveket.

Nagyböjti lelkigyakorlat Kolozsváron
A kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplomban március 19-21. között nagyböjti lelkigyakorlat lesz. A délután hat órakor kezdődő szentmisék keretében Illyés Zsolt csíkszentléleki plébános tartja az elmélkedéseket.

Könyvbemutató körút
Megjelent Diósi Dávid vicerektor, teológiai tanár „A te arcodat keresem, Uram” Puzzle-darabok posztmodern korunk istenkeresőiről/-nek című könyve, amely alkalomból a kötet szerzője könyvbemutatót tart több helyszínen, így március 19-én, hétfő este fél nyolc órakor Gyulafehérváron, a papnevelő intézet Aula Magna termében; illetve március 22-én, csütörtök délután öt órakor Kolozsváron, a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

Szerelem a házasságban – Előadás Kolozsváron
2018. március 22-én, csütörtökön este hét órakor a kolozsmonostori plébánia közösségi termében Kónya Zoltán vetített képes előadást tart Szerelem a házasságban címmel. Az est házigazdája Székely Dénes plébános.

Veszteségből nyereség, végül győzelem! – Lelkinap Székelyudvarhelyen
Március 24-én a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban Veszteségből nyereség, végül győzelem! címmel lelkinap lesz azoknak, akik egy számukra fontos értéket, felbomlott kapcsolatukat, szeretteik elvesztését gyászolják. Szól azoknak, akik a reményt, az örömteli élet megtalálását, a szükséges döntéseket, egy megújított életcélt keresnek.
Előadók: Boldizsár Ferenc erdőszentgyörgyi plébános és Bajcsi Tibor.
Előzetes bejelentkezés szükséges március 22-ig a 0266 210 537-es és a 0755 489 743-as telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail-címen.

Zarándoklat és lelkigyakorlat
Medjugorjeba szerveznek lelkigyakorlattal egybekötött zarándoklatot április 9-14 között. Mottója: Lelki emmausz a kenyérruhás Jézusommal... A zarándoklat lelkivezetője:  Hajlák Attila-István, kézdivásárhelyi segédlelkész. Útvonal: Kézdivásárhely, (Sepsiszentgyörgy) Csíkszereda – Csíksomlyó, Székelyudvarhely, Marosvásárhely - Szőkefalva, Gyulafehérvár, Déva, Temesvár…
Érdeklődni a 0742-698166-os telefonszámon lehet. A zarándoklat költsége 160 euró, amely mindent tartalmaz.

Hétvégi szentmise közvetítések
Holnap két szentmisét közvetítünk: délelőtt fél tizenegy órától, a hét plébániatemplomából, Maroshévízről, majd délután hat órától Nagyváradról, a Székesegyházból.

Időjárás: Sándor, József és Benedek idén hideget, méghozzá meglehetősen hideget hoznak zsákjukban, a tavaszi idő egyelőre nem tér vissza. Egy mediterrán ciklon hoz szeles, barátságtalan, csapadékos időt. Délutántól egyre többfelé válthatja fel havazás az esőt, a hegyvidéken hófúvás is kialakulhat, este és éjszaka keleten, délkeleten és délen pedig ónos eső, fagyott eső is várható.
Vasárnap kezdetben még sokfelé havazhat, északon és nyugaton hófúvásra is számítani kell. Az északias szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban -2 és -12, napközben -6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2018. március 17.

About the author

maradmin

Leave a Comment