2018. március 8. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Székelyszentkirályon tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, megtisztítson bennünket.

Papi továbbképző Nagyváradon
A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében ma délelőtt tíz órától kezdődik az idei első papi továbbképző (koronagyűlés) az Egyházmegyei Pasztorális Központ irodájában (Kanonok Sor 13.). A koronagyűlés előadója Ft. Fábry Kornél, a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus főtitkára, aki a kongresszus előkészületi munkálatairól, céljairól fog majd beszélni a jelenlévőknek.

Lelkigyakorlat az Érmelléken
Nagyböjti lelkigyakorlat zajlik az Érmelléken március 7-9 között. A szentmisék ma Éradonyban, holnap pedig Értarcsán délután fél hatkor kezdődnek. A szentbeszédet Karácson Tibor, rádiónk műsorigazgatója tartja.

Ifjúsági szentségimádás a Katalin-telepen
Ma este hét órakor tartják az immár hagyományos ifjúsági szentségimádást Nagyváradon, a Katalin-telepi plébániatemplomban. A lazarista atyák várják mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömet és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra várnak mindenkit a plébánia közösségi termébe.

A nőiség szépsége
A Kolozsvári Egyetemi Lelkészségen ma este nyolc órakor előadás lesz A nőiesség szépsége címmel. Az est házigazdája Dávid Tünde lelkészfeleség.

Nagyböjti triduum Korondon
Március 9-11 között nagyböjti triduum lesz a korondi Jézus Szíve templomban. A szentmisék mindhárom nap délután hat órakor kezdődnek. Az elmélkedéseket Szabó Gyula nyugalmazott plébános tartja.

Megemlékezés a nagyváradi premontreieknél
A Váradhegyfoki premontrei kanonokrendi apátság és a Bihar megyei és nagyváradi civil szervezetek szövetsége szervezésében Dr. Károly József Irenaeus premontrei atyára emlékeznek március 10-én, szombaton a nagyváradi premontrei templomban. A megemlékezés reggel kilenc órától szentmisével kezdődik, melynek végén megkoszorrúzák Dr. Károly József Irenaeusz síremlékét.

Könyvbemutató körút
Megjelent Diósi Dávid vicerektor, teológiai tanár „A te arcodat keresem, Uram” Puzzle-darabok posztmodern korunk istenkeresőiről/-nek című könyve, amely alkalomból a szerző könyvbemutatót tart a következő program szerint: március 11-én, vasárnap este hét órától Kézdivásárhelyen, a Boldog Özséb-plébánián, március 13-án, kedden este fél hétkor Csíkszeredában, a Milleniumi templomban, március 19-én, hétfőn este fél nyolc órától Gyulafehérváron, a papnevelő intézetben, végül pedig március 22-én, délután öt órától Kolozsváron, a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében.

Koncert Kolozsváron
Március 13-án, kedden este hét órától a kolozsvári piarista templomban, Heinrich Schütz János-passiója fog elhangzani a Kolozsvári Kamarakórus előadásában. A 40 perces mű szólistája a fiatal osztrák tenor, Hans-Jörg Gaugelhofer. Vezényel: Windhager-Geréd Erzsébet. Imát mond Veres Stelian plébániai kormányzó.

Nagyböjti lelkigyakorlat
A temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban március 16–18. között nagyböjti lelkigyakorlat lesz magyar nyelven. Az elmélkedéseket Péter Arthur kovásznai plébános vezeti. A lelkigyakorlat március 16-án és 17-án délután öt órakor kezdődik, március 18-án, vasárnap az elmélkedésre a fél tizenkét órakor kezdődő szentmise keretében kerül sor. Március 17-én, szombaton délelőtt fél tíz és este hat óra között a plébánián családos lelkinapot tartanak ugyancsak magyar nyelven. A lelkinapot a Mărgulescu házaspár vezeti, Marosvásárhelyről. Várnak minden érdeklődőt.

Sanctus Stephanus – Kárpát-medencei versmondó verseny
A magyarországi Mária Rádió államalapító Szent István királyunk emlékének tiszteletére versmondó versenyt hirdet magyarországi és határon túli magyar középiskolás (főgimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola), valamint szakiskolás diákok számára. A verseny fő védnöke Dr. Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása. A versenyre egy Szent Istvánról szóló, az államalapító király történelmi jelentőségét bemutató és egy szabadon választott verssel lehet nevezni a sanctus.stephanus@mariaradio.hu címen. Egyébb részletek a www.mariaradio.hu oldalán találhatnak.

Időjárás: Ma kezdetben párás, ködös időre készülhetünk, nyugaton, és a középső országrészben kisebb eső, délen zápor lehet akár jégesővel. Napközben még helyenként kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat, miközben kelet felől egyre többfelé szakad fel a felhőzet. Helyenként feltámad az északnyugati szél. Hajnalban -4, +4, délután 6-13 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE – Hírszolgálat, 2018. március 8.

About the author

maradmin

Leave a Comment