2019. július 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a petrozsényi templomban örökös szentségimádási napot tartanak. Holnap a brassói Szent Kereszt-templomban lesz örökös szentségimádási nap.
A nagyváradi egyházmegyében holnap Érsemjénben és a nagyváradi Vártemplomban lesz a híveknek lehetősége az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Járuljunk bizalommal az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé.

Szent Kamill búcsú
Kolozsváron, a Szent Kamill-otthon kápolnájában, holnap délután 6 órától búcsús szentmisét mutatnak be. A szentbeszédet Keresztes Olivér kolozsi plébános tartja. Ezt követően az intézet udvarán rövid ünnepség keretében felavatják az Árpád-házi Szent Erzsébet otthont.

Bérmálások a hétvégén
A nagyváradi egyházmegyében holnap a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében Böcskei László megyéspüspök 10 fiatalnak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét a hegyközcsatári plébániatemplomban. Felkészítésüket Bodor Zoltán plébános végezte.
Ugyancsak vasárnap délután 4 órakor a hegyközszentmiklósi templomban 5 fiatal részesül a keresztény nagykorúság szentségében. Felkészítésüket Kuglis Gábor plébános végezte.

Lélekóra
Lányokat nevelünk, fiúkat nevelünk mottóval Tornay Krisztina Petra iskolanővér tart előadást Csíkszeredában a Szent Ágoston templomban ma este 7 órától. Kovásznán, a romai katolikus templomban a holnap délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise után is elhangzik az előadás.

Filmklub Szatmárnémetiben
A szemlélek filmklub, apa-sorozat keretében ma este 7 órától vetítik a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van című filmet. Helyszín a Szentlélek plébánia kolping terme.

Primícia Balánbányán
A gyulafehérvári székesegyházban Jakubinyi György érsek áldozópappá szentelte Bereczki Attila-Szabolcs diakónust, aki első ünnepélyes szentmiséjét szülőfalujában, a balánbányai Nepomuki Szent János-plébániatemplomban mutatja be, holnap délután fél egy órától. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Házaspárok zarándoklata
A Mária Iskola lelki család és a gyulafehérvári Családpasztorációs Központ, zarándoklatot szervez Medjugorjeba házaspárok számára, augusztus 26 – 31. között. 10 házaspár számára van még hely. Érdeklődni lehet a 0748-663201-es telefonszámon, vagy a kertesz.tibor@csalad.ro e-mail címen.

Szentmise Altöttingben
A temesvári egyházmegye zarándoklatot szervez Altöttingbe Bajorország egyik legismertebb Mária-kegyhelyére. Ma este 8 órakor a Szent Anna bazilikában Pál József Csaba megyéspüspök szentmisét mutat be. Holnap a program 9.30 órakor a résztvevő zarándokok körmentével kezdődik, 10 órakor Dr. Robert Zollitsch freiburgi ny. érsek mutat be szentmisét, koncelebrál Pál József Csaba temesvári főpásztor és dr. Varga Lajos váci segédpüspök.

Orgonaest Nagyváradon
A várad-szőlősi plébánia templomban július 15-én, hétfőn este 7 órától a bécsi Mátyás István orgonaestjére kerül sor. Műsoron Johann Sebastian Bach és Felix Mendelssohn-Barhtoldy művei. Belépés díjtalan, de adományokat elfogadnak a szervezők.

SICULUS fesztivál
Szeptember 6-8. között zajlik Székelyudvarhelyen a 7. Siculus fesztivál, melynek keretében a szervezők versenyt hirdetnek meg erdélyi magyar zenekarok számára. Jelentkezni lehet, két, saját szerzeményű magyar nyelvű dallal július 20-ig. További információkat a www.siculusfestival.hargitamegye.ro oldalon olvashatnak.

Szentmisék a hétvégén a Mária Rádióban
Holnap három szentmisét közvetítünk: délelőtt 10 órától Szilágysomlyóról.
Délután fél egy órától Balánbányáról közvetítjük Bereczki Attila-Szabolcs ünnepélyes első szentmiséjét.
Délután 6 órától pedig Sepsiszentgyörgyről, a Krisztus Király plébánia templomból.

Időjárás: A hétvégén továbbra sem tér vissza a hőség, záporos, zivataros, szeles hétvége elé nézünk. Egy hidegfront következtében sokfelé zivatarokra kell számítani. A nyugatias szél többfelé feltámad, északon, északnyugaton erős, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számíthatunk. A viharokat néhol felhőszakadás, apró szemű jégeső is kísérhetik. Az előző napokhoz képest pár fokkal még hűvösebb lesz.
Vasárnap szeles napra és elszórtan további záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani.

MRE – Hírszolgálat, 2019. július 13.

About the author

Görgényi Tünde