2020. november 06. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kézdisárfalvi kápolnában tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Szent Erzsébet-gyűjtés az idősek és a betegek számára
Árpád-házi Szent Erzsébet a Caritas védőszentje, emléknapját november 19-én ünneplik. Az ünnepnaphoz közel eső vasárnap – így idén november 15-én – minden évben gyűjtést szerveznek a Gyulafehérvári Caritas gondozottjai számára. Tavaly a fiatalokra és a gyermekre, az oktatásukra fordították ezt az összeget, idén az otthoni beteggondozásra és az idős, magára maradt személyekre fordítják a beérkező adományokat. Ezen kívül a Caritas honlapján keresztül online adományozásra is lehetőség van.

Keresztút a Székely Kálvárián
Ma délután 5 órától Keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Szent Imre napi búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében a máréfalvi Szent Imre-plébániatemplom búcsúját november 8-án, vasárnap tartják. Aznap két szentmisét mutatnak be, reggel 9 és délután fél 1 órakor. Az ünnepi szónok, a falu szülötte, Papp László marosvásárhelyi lelkész. A szentmisébe bekapcsolódhatnak az erdélyi Mária Rádió hullámhosszán.
A görgényszentimrei templom védőszentjét november 8-án, vasárnap délelőtt 11 órakor ünneplik. A szentmise szónoka Albert István szászrégeni segédlelkész.
Csíkszentimrén a plébániatemplom búcsúját november 8-án, vasárnap délben, a fél 1 órakor ünneplik. A szentmise főcelebránsa és szónoka Tamás József nyugalmazott segédpüspök lesz.
A nyárádmagyarósi Szent Imre-templom búcsúünnepét november 8-án, vasárnap délután 1 órától tartják. A szentmise szónoka Lukács János, az anyaegyházközség, Nyárádselye plébánosa.
Ilyefalva filiájában, a szotyori Szent Imre-kápolnában november 8-án, vasárnap délután 2 órakor kezdődik a búcsús szentmise.

Borromeó Szent Károly napi búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében Homoródkarácsonyfalva leányegyházközségében, Oklándon, a kápolna búcsúját november 8-án, vasárnap délután 3 órakor ünneplik. A szentmisén György Imre baróti segédlelkész prédikál. A marosújvári plébániatemplom védőszentje szintén Borromeo Szent Károly. Búcsúját november 8-án, vasárnap délután 5 órától tartják. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Kerekes László segédpüspök lesz.

Ifjúsági szentségimádás és szentmise Marosvásárhelyen
Marosvásárhelyen, a Keresztelő Szent János-plébániatemplomban ifjúsági szentségimádás és szentmise lesz november 8-án, vasárnap délután 5 órától. Zenei szolgálatot teljesít a Remény zenekar. A szentmise kivetítve a Deus Providebit Tanulmányi Ház nagytermében is követhető lesz.

Időjárás: Sok napsütésre, kevés csapadékra van kilátás, de reggel és délelőtt több helyen pára, köd alakul ki. Gyenge, mérsékelt lesz az északias szél. A fagyos hajnalt követően, délután 8-16 fokra van kilátás.
Holnap a párás, ködös hajnalt sokfelé napos idő követheti, de néhol tartósabban párás, ködös tájak lesznek. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, legfeljebb néhol északnyugaton lehet élénk a délkeleti szél.

MRE Hírszolgálat, 2020. november 06.

About the author

majoros gabriella