2020. november 18. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kézdimartonosi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Tematikus nap a Mária Rádióban
Jézus a szentáldozásban birtokába vesz. Jézus a szentáldozásban tulajdonává tesz bennünket. Át kell engednünk neki személyiségünk irányítását. Semmit sem szabad magunktól és magunkért tennünk, hanem mindent Őáltala és Őérte. A Jézussal való egyesülés titka tehát: a szentáldozás és személyiségünk odaadása.
Ezekről a gondolatokról elmélkedünk, ebben a témában hallhatnak beszélgetéseket, műsorokat a mai tematikus nap folyamán. Tartsanak velünk.

Angyalok a városban
Marosvásárhelyen az angyalok a városban újra szárnyra kelnek a mai naptól kezdve, karácsonyig! Fő céljuk, hogy megteremtsék a Szent Erzsébet Társulás gyerekotthonban az ünnepi hangulatot. A város vendéglőit bevonva a jótékonysági tevékenységükbe biztosítanák az ünnepi vacsorát a gyerekek számára. A templomokban is gyűjtést szerveznek és az ott összegyűlt értéket egy pár cipőcskére fordítanák a gyerekek javára. Tudjuk, hogy nem segíthetnek mindenkin, de most mindenki segíthet valakin.
Minden erre szánt adományt szívesen várnak, mert ilyen megpróbáltató, világjárvány sújtotta periódusban összefogással, nyitott szívvel, és segítő kezekkel sikerülni fog, hogy 30 gyerek arcára mosolyt varázsoljanak. Elérhetőség, a következő telefonszámon, 0774-089877 Baranka Katalinnál. Részletekről a szombat déli napraforgó című műsorunkban hallhatnak.

Krisztus Király ünnepe
A gyulafehérvári főegyházmegyében a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom búcsúját november 22-én, vasárnap ünneplik. Előtte, csütörtökön, pénteken és szombaton előkészületet tartanak az este 6 órakor kezdődő szentmisék keretében. A búcsú napján délelőtt fél 11 és este 6 órakor mutatnak be szentmisét. Az elmélkedéseket és a szentmiséket Jakabos Barnabás tartja. A liturgiák előtt és alatt szentgyónásra és lelki beszélgetésre van lehetőség. A szentmiséket az erdélyi Mária Rádió közvetíti.
A nagykászoni Krisztus Király-templomban vasárnap délután fél 1 órakor tartják a búcsús szentmisét. Az ünnep szónoka: Csala László csíkmenasági plébános.
Keresztváron a Krisztus Király-napi búcsús szentmisén, amely vasárnap délután fél 3 órakor kezdődik, a szentbeszédet Ilyés Imre, a brassói Szent Kereszt felmagasztalás plébánia segédlelkésze tartja.
Kolozsváron a Piarista-templomban november 25-én, este 6 órától kezdődik az Krisztus Király-napi szentmise a város papjainak és híveinek részvételével. Az egyházzenei szolgálatban közreműködik a Szent Cecília kórus és zenekar. Felcsendül Mozart Missa brevis, C-dúr K. 220 „Spatzenmesse”-je. Vezényel: Potyó István.

Időjárás: Az Országos Meteorológiai Szolgálat kéthetes előrejelzése szerint a következő napokban enyhe idő várható, de péntektől erőteljes lehűlés kezdődik.
Ma reggelre sokfelé képződik pára, köd, mely a nyugati részen napközben tartósabban is megmaradhat. Délen, délkeleten eshet, miközben máshol egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet, süt ki a nap. Délután délkeleten is megszűnik a csapadék. Nyugaton, északnyugaton élénk, helyenként erős lehet a szél.
Napközben 7 és 13 fok között alakul a legmagasabb
hőmérséklet.

MRE Hírszolgálat, 2020. november 18.

About the author

majoros gabriella