2021. április 21. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csíkmenasági templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Tematikus nap Áprilisi tematikus napunk témája: „Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy egyszülött Fiát küldte a világba, hogy általa éljünk.” Egyszülött Fiát adta, vagyis itt van az Isten. Ahol te vagy, ahol te élsz, örülsz, szomorkodsz, küzdesz, dolgozol, itt van az Isten. Teljes szolidaritásban van veled, ez az igazi szeretet. Isten bele éli magát a te sorsodba, helyzetedbe. Nem csak gondolatban és érzésben, hanem ténylegesen és valóságosan. Ezekről a gondolatokról hallhatnak a mai nap folyamán elmélkedéseket, beszélgetéseket. Tartsanak velünk.

József az ács – kilenced Szent József tiszteletére Az idei Szent József év alkalmával, a nagyváradi Szent József plébánia és az Erdélyi Mária Rádió közös szervezésében egy nagy-kilenced imára hívjuk és várjuk a kedves paptestvéreket, híveket. Ez lehetőséget akar nyújtani Szent József személyiségének jobb megismerésére, erényeinek szemlélésére, de ugyanakkor rá akar világítani, újra felszínre hozni az édesapák, férjek szerepének a fontosságát is. A nagy-kilenced minden hónap harmadik szerdáján este 6 órakor szentmisével kezdődik, majd 7 órától rózsafüzér ima lesz, és egy édesapa tanúságtételét hallhatják, 8 órától szentségimádás következik. A kilenced negyedik alkalma ma este lesz, melynek témája a hűséges József alakját állítja elénk. Minden ima alkalom Nagyváradon, a Szent József plébániatemplomban lesz megtartva, a Mária Rádió pedig élő adásban közvetíti. A csíksomlyói kegytemplomban is szerdánként az esti szentmise előtt egy negyedórával, háromnegyed 6 órától elvégzik a Szent József nagykilenced soron következő imáját, az igehirdetésében pedig Szent József alakját állítják példaképül a mai hívők elé.

Erdélyi Főegyházmegyei Kreativitás vetélkedő Az Erdélyi Főegyházmegyei Kreativitás vetélkedő a XIII. fordulójához érkezett. A járványhelyzet miatt ez a forduló kizárólag online kerül megszervezésre. A hagyományokhoz híven a vetélkedő minden iskoláskorú gyereknek, fiatalnak próbál lehetőséget biztosítani kreatív képességeinek versenyszerű bemutatására. A vetélkedő díjátadó ünnepsége, és a záró szentmise április 24-én délután 6 órától lesz a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébániatemplomban, melyet a plébánia youtube csatornáján lehet követni.

Férfi lélekműhely – klubfoglalkozás A KALOT Egyesület április 26-tól pszichológusok, lelkészek, lelkigondozók közreműködésével lelki egészség megőrzését célzó klubtevékenységet indít férfiak számára. A klubtevékenység 10 héten át tart, heti egy alkalommal kétórás foglalkozások keretében interaktív módon dolgoznak föl olyan témákat, mint a férfi identitás, kapcsolatok, vágyak, belső erőforrások. A klubtevékenységeken előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni. Érdeklődni és jelentkezni a 0745-154146-os telefonszámon, vagy az erossistvan99@gmail.com e-mail címen lehet. A helyek száma korlátozott. Részvételi hozzájárulás a 10 alkalmas foglalkozássorozathoz összesen: 300 lej.

Időjárás: Az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Reggelre helyenként párássá, ködössé válhat a levegő. A délnyugati szél megélénkül, délután 12 és 19 közötti maximumokat mérhetünk. A záporos, helyenként zivataros idő miatt légszomj, rosszullét jelentkezhet, nyomottabbnak érezhetjük magunkat. Az érzékenyek körében fejfájás is előfordulhat. A tartósan felhős, borongós tájakon fáradékonyság, rossz közérzet is jellemző lehet.

MRE Hírszolgálat, 2021. április 21.

About the author

Majoros Gabriella