2021. február 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Imakilenced Márton Áron püspök boldoggá avatásáért
Márton Áron püspök születésének 125. évfordulóján, 2021. augusztus 28-án, a korábbi megemlékezések, konferenciák hagyományához kapcsolódva, főegyházmegyei zarándoknapot tartanak Csíkszentdomokoson, Áron püspök tiszteletének lelki síkon való előmozdítása, ébren tartása céljából, ezáltal is segítve boldoggá avatása folyamatát.
A népmissziós célt szolgáló lelki előkészület az Imádkozzunk Áron püspökkel! c. imafüzetben található kilencedre alapul, minden hónapban meghívott papok tartanak elmélkedést Áron püspök gondolatai alapján, az egyes témákat elmélyítve és aktualizálva a mai kor kihívásaira.
Az imakilenced harmadik alkalmára február 27-én, szombaton este 6 órától kerül sor. A kilenced mottója: Imádkozzunk az iskolás gyermekekért, hogy nevelésük testi, szellemi, lelki kiteljesülésüket szolgálja! Meghívott előadó Kerekes László segédpüspök.
Az imakilenced ezen alkalma a pedagógusoknak, iskolaigazgatóknak, hitoktatóknak szól első sorban, ugyanakkor mindenkit szeretettel várnak.

Találkozó a családpasztoráció munkatársainak
Pál József Csaba temesvári megyés püspök, a Romániai Püspökkari Konferencia családpasztorációs felelőse március 1-jén, hétfőn délelőtt 10 órakor internetes kommunikációs felület segítségével online megbeszélést tart a romániai katolikus egyházmegyék családpasztorációs munkatársaival. A találkozó témáját a március 16-án és 17-én ugyancsak online megrendezendő országos találkozó előkészületei képezik.

Nagyböjti lelki hét
Nagyböjti lelki hetet tartanak Szörcse, Tamásfalva, Imecsfalva templomaiban március 1-7. között, Szörcsén délután 5 órától, Tamásfalván este 6 órától és Imecsfalván 7 órától.
Március 1-én, hétfőn a lelkigyakorlat előadója Bacsó István tamásfalvi református lelkész lesz.
Március 2-án, kedden Végh Nimród Sepsiszentgyörgy-kézdivásárhelyi evangélikus lelkész elmélkedését hallhatják.
Március 3-án, szerdán Antonya Ilona székelyudvarhelyi unitárius lelkésznő tart előadást.
Március 4-én, csütörtökön Biró Erika szörcsei református lelkésznő osztja meg gondolatait a résztvevőkkel.
Március 5-én, pénteken Bartos Károly a kézdivásárhelyi Református Kollégium iskolalelkésze tart elmélkedést.
Március 6-án, szombaton Ruszka Sándor kézdivásárhelyi református lelkész lesz a lelkigyakorlat előadója.
Március 7-én, vasárnap Hajlák Attila-István imecsfalvi római katolikus plébános elmélkedése zárja a lelkigyakorlat sorozatot.

Hétvége jegyeseknek
Imecsfalván március 20-án és 21-én szerveznek jegyeshétvégét. A program minden reggel 9 órakor kezdődik és este 6 órakor fejeződik be. Azokat a fiatal párokat várják, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni, vagy nemrég kötöttek házasságot. Érdeklődni, jelentkezni a 0742-698.166-os telefonszámon lehet.

Időjárás: Ma sokfelé párás, ködös idővel indul a nap, ami délen és a középső tájakon tartós lehet. Napközben az ország nagy részén viszont hosszabb napos időszakokra számíthatunk, csapadék nélkül. Nyugaton, északnyugaton feltámad a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 15 fok között alakul.

H Í R E K   R E G G E L 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a szőkefalvi templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Fejezzük ki hódolatunkat az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus előtt.

Alzheimer Café Gyergyószentmiklóson
A Gyulafehérvári Főegyházmegyei Caritas Alzheimer Caféra hívja demens betegek hozzátartozóit, egészségügyben dolgozókat és más érdeklődőket a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthonba február 23.-án, kedden délután 17 órától. Érdeklődni, jelentkezni a 0266 364 126-os telefonszámon lehet.

Hangverseny Sepsiszentgyörgyön
Az idei hangversenyévad első koncertjére február 26-án, pénteken este 7 órától kerül sor a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban, ahol a Brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar műsorát hallgathatják majd.
A zenekar műsorában ezúttal egy különleges összeállításra számíthatunk. Első körben Friedrich Gulda osztrák zeneszerző versenyművét adja elő a zenekar.
Az előadás második részében a fúvósok kerülnek előtérbe. A zenekar Wolfgang Amadeus Mozart fúvószenekarra írt szerenádjával a klasszikus korszakba kalauzolja a közönséget.
Az előadásra érvényesek a 2020/2021-es Hangversenyévadra váltott bérletek, valamint jegyeket is lehet váltani a Városi Jegyirodában. A jegyek ára felnőttek számára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára pedig 15 lej. A Városi Jegyiroda hétfőtől csütörtökig 9 és délután 4 óra között, pénteken 9 és délután 1 óra között tart nyitva, valamint az előadás előtt egy órával.

Hivatástisztázó lelkinap
A Szociális Testvérek Társasága szeretettel hív minden olyan 18 és 35 év közötti lányt egy hivatástisztázó lelkinapra, aki keresi hogyan adhatja a legjobbat magából, mélyebb kapcsolatra vágyik Istennel, és foglalkoztatja, hogy a családos vagy a szerzetesi hivatás felé induljon.
A jelentkezők számíthatnak beszélgetésre, tanításra, kiscsoportra, csendes imára és megosztásra. Mindezt a zoom-adta keretek között, vidáman, de komolyan is, beszélgetve és elcsendesedve, külön illetve együtt is.
A lelkinap időpontja március 7, vasárnap délelőtt fél 11 és délután fél 4 óra között.
Jelentkezni lehet a ritatestver.sss@gmail.com címen.

Imahadjárat a családokért
Ferenc pápa március 19-én nyitja meg a Szent Család évet. A Sepsiszentgyörgyi Medjugorjei imacsoport március 4-30 között imahadjáratot hírdet családokért, hogy egy szívvel imádkozva kérjük családjainkra a Szent Család védelmét. A közbenjáró imahadjárat azt a célt szeretné szolgálni, hogy kilépve a magunk önzéséből tekintetünket egy másik család felé fordítsuk, Istentől áldást kérve számukra és mindazt, amire szükségük van.
Aki jelentkezni szeretne, az a családi nevét és a telefon számát elküldheti a 0743-839190-ás telefonszámra február 28-ig.
Március 2-án az összesített nevekből, minden résztvevőnek kihúzznak egy család nevét, akiért közben fog járni és ezt üzenetben elküldik a telefonszámára.
Fel lehet ajánlani rózsafüzért, szentmisét, szentségimádást, jócselekedetet, lemondásokat, virrasztást, böjtöt, vagy bármi mást amit a résztvevők szeretnének.

Időjárás: Ma sokfelé párás, ködös idővel indul a nap, ami délen és a középső tájakon tartós lehet. Napközben az ország nagy részén viszont hosszabb napos időszakokra számíthatunk, csapadék nélkül. Nyugaton, északnyugaton feltámad a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 15 fok között alakul.

MRE Hírszolgálat, 2021. február 22.

About the author

majoros gabriella