2021. július 02. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a dévai ferences templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Böjt és imanap a Mária Rádióval A Mária Rádió Világcsaládja minden hónap első péntekére ima és böjt napot hirdet. Rendkívüli időket élünk és ez egy rendkívüli lehetőség, hogy felajánljuk imánkat és böjtünket Mária Szeplőtele Szíve szándékaira. Ma a Mária Rádióban elvégezzük a négy rózsafüzér koszorút, déli 12 órakor az Úrangyala ima és a Zsolozsma elimádkozása után szentségimádásra hívjuk hallgatóinkat, a nagyváradi stúdió kápolnájából.

KlausenMusik Az Egyházzene - Kolozsvár egyesület szervezésében idén is nyári hangverseny-sorozatra kerül sor július-augusztus hónap folyamán péntekenként este 7 órától, a kolozsvári Szentháromság (Piarista) templomban. A KlausenMusik változatos programmal: szóló, kamarazene, orgonamuzsika, kórus és zenekari együttesre írt művekkel várja az érdeklődőket. Az első előadásra ma kerül sor, ahol az Intono vonósnégyes lép fel Trombitás István, Csibi Dávid, Jakabffy Edina és Jakabffy Kristóf közreműködésével.

Primícia Segesváron Miklós Szilárd újmisés holnap délelőtt 11 órától bemutatja első ünnepélyes szentmiséjét a segesvári Szent József-plébániatemplomban.

Papszentelés Szatmárnémetiben A szatmárnémeti székesegyházban holnap délelőtt 11 órakor Schönberger Jenő megyés püspök ünnepi szentmise keretében áldozópappá szenteli a nagybányai Daly Attila diakónust. Az újmisés július 4-én, vasárnap déli 12 órától bemutatja első ünnepélyes szentmiséjét a nagybányai Szentháromság-plébániatemplomban.

Jubileumi ünnepség Resicabányán Resicabánya július 3-án ünnepli a város és a vidék iparosodásának 250. évfordulóját. Ez alkalomból július 4-én, vasárnap a helyi Havas Boldogasszony templomban délelőtt fél 11 órai kezdettel Pál József Csaba temesvári megyéspüspök szentmisét mutat be. A liturgia keretében román nyelven Bot Ioan Călin lugosi görög katolikus segédpüspök, magyar és német nyelven a temesvári Főpásztor mond szentbeszédet.

Primícia Ditróban Küsmődi Csongor-Ignác újmisés július 4-én, vasárnap déli 12 órától bemutatja első ünnepélyes szentmiséjét a ditrói Jézus Szíve-plébániatemplomban.

Időjárás: Az átvonult hidegfront élénk, erős nyugati-északnyugati szelet hagy maga mögött. Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, de főként északkeleten, záporok, zivatarok alakulhatnak ki, illetve helyenként futó záporok nyugaton is előfordulhatnak. A mai napon 26-32 fokra van kilátás. Holnap a napos időszakokat szórványosan záporok, zivatarok zavarhatják meg. Az élénk, néhol erős nyugati-északnyugati szélben, a legmelegebb órákban 25-30 fokot mérhetünk.

MRE Hírszolgálat, 2021. július 02.

About the author

Majoros Gabriella