2021. július 20. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csernakeresztúri templomban tartanak örökös szentségimádási napot.
Délelőtt fél 10 órától este 7 óráig várják az imádkozni vágyókat, az örökös szentségimádási nap zárásaként este 7 órakor Miklós Szilárd mutatja be első szentmiséjét.

József az ács – kilenced Szent József tiszteletére
A kilenced lehetőséget akar nyújtani Szent József személyiségének jobb megismerésére, erényeinek szemlélésére, de ugyanakkor rá akar világítani, újra felszínre hozni az édesapák, férjek szerepének a fontosságát is.
A kilenced minden hónap harmadik szerdáján délután 6 órakor szentmisével kezdődik, majd 7 órától rózsafüzér ima lesz, és egy édesapa tanúságtételét hallhatják, 8 órától szentségimádás következik. A kilenced hetedik alkalmát holnap este tartják, melynek témája „Béketűrés példaképe.”
Ez alkalommal Szatmári Ferenc, rádiónk elnöke tesz tanuságot, a szentségimádást pedig rádiónk munkatársai végzik.

Önkéntes találkozó Kolozsváron
Július 22-én, csütörtökön délután fél 5 órától Mária Rádiós önkéntes találkozó lesz Kolozsváron a Szent Mihály templom Nőszövetségének dísztermében. Szeretettel várunk mindenkit!

Zarándoklat Medjugorjeba
Július 31 – augusztus 7-e között, zarándoklat lesz a medjugorjei ifjúsági fesztiválra, Hajlák Attila atya vezetésével. A zarándoklat anyagi fedezete 300 euró, ez az összeg tartalmazza az útiköltséget, a szállást és félpanziós ellátást, valamint más különböző kiadásokat. A zarándoklaton való részvételhez szükséges az oltási papír, vagy PCR teszt, amit az indulás előtt 24 órával kell megcsináltatni. Jelentkezni lehet a 0742-698166-os telefonszámon a délelőtti órákban.

Keresztény Nyári Szabadegyetem
A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség szervezésében augusztus 27-31 között negyedik alkalommal kerül sor a Nézőpont – Keresztény Nyári Szabadegyetemre, idén a zeteváraljai Nap Park panzióban.
Kell egy hely a fiatal felnőtteknek, ahol feltehetik kérdéseiket, ahol szabadon gondolkodhatnak, ahol őket érintő, olykor tabuknak számító témákról hallhatnak. Egy hely, ahol közelebb kerülhetnek önmagukhoz, ahol felnőttként élhetik meg a hitüket, kapcsolataikat. Szükségük van szórakozásra, pihenésre, éjszakába nyúló beszélgetésekre, sportra, kirándulásokra.
Erre kínál lehetőséget a Keresztény Nyári Szabadegyetem, minden huszadik életévét betöltött fiatal számára.
További információk az esemény Facebook oldalán találhatóak.

Időjárás: Változékony időre, kánikulára, illetve viharra, jégesőre vonatkozó sárga és narancssárga riasztást adott ki Románia legnagyobb részére az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Légköri instabilitásra vonatkozó sárga riasztás érvényes ma délelőtt 10 óráig az ország legnagyobb részében. Torrenciális eső, villámlás, időnként felerősödő szél, vihar és jégeső várható. A csapadék mennyisége helyenként rövid idő alatt meghaladhatja a 20-30 litert négyzetméterenként, elszórtan akár a 40 litert is négyzetméterenként.
Változékony időre vonatkozó narancssárga riasztást adtak ki a meteorológusok szintén ma délelőtt 10 óráig Erdély, Máramaros, Észak-Moldova hegyvidékén. Ezeken a területeken szintén torrenciális esőre, villámlásra, szélviharra és jégesőre lehet számítani. A csapadék mennyisége rövid idő alatt túllépheti akár az 50 litert is négyzetméterenként, de elszigetelten 60-80 liter esővíz is gyűlhet négyzetméterenként.
A légköri instabilitás ma délelőtt 10 óra és holnap déli 12 óra között is marad szinte az egész országban, hangsúlyosabban Románia északi, észak-keleti, központi és dél-keleti területén, illetve a hegyvidéken.
A mai nap folyamán a maximumok 23-33, a minimumok pedig 14-20 fok között alakulnak.

MRE Hírszolgálat, 2021. július 20.

About the author

majoros gabriella