2021. november 03. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Engesztelő imavirrasztás
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában ma egész éjszakás virrasztást tartanak, este 8 órától szentmisét mutatnak be. Hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni.

Borromeo Szent Károly napi búcsúk
A Gyulafehérvári főegyházmegyében Marosújváron a templombúcsú holnap délután 5 órakor kezdődik. Szónok: Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános.
Oklándon november 6-án, szombaton déli 12 órakor kezdődik a búcsús szentmise, melynek szónoka Ferencz Jozsef Egon szabadéves kispap.
A Nagyváradi egyházmegyében a nagyváradi püspöki palota kápolnájának búcsúját holnap tartják. A délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisét Böcskei László megyés püspök mutatja be. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.
A Szatmári egyházmegyében a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-templom búcsúját holnap este 6 órától tartják. A szentmise szónoka Tímár Sándor Asztrik fereces házfőnök, kaplonyi plébános, lesz. A szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Megbocsátás imalánc
A sepsiszentgyörgyi medjugorjei imacsoport álltal szervezett megbocsátás imalánc az utolsó hetéhez érkezett.
Az imalánc záró szentmiséje holnap délután 5 órától lesz a sepsiszentgyörgyi Szent József templomban, melynek főcelebránsa Karácson Tibor, rádiónk műsorigazgatója lesz, a szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Koraszülöttek hete
A koraszülöttek napját világszerte november 17-én ünnepeljük. A Gyulafehérvári Caritas korai nevelő- és fejlesztőközpontja már hetedik éve szentel kitüntetett figyelmet a koraszülöttek számára egy teljes héten át tartó rendezvénysorozattal.
A koraszülöttek hetét idén, november 4-11 között szervezik meg a marosvásárhelyi korai nevelő- és fejlesztő központban.
A eseménysorozat keretén belül három előadásra kerül sor, amelyek során a koraszülöttséget vizsgálják meg orvosi szemmel, a család és fejlesztő szakemberek szemszögéből.
Ezekre az alkalmakra koraszülött babát nevelő családokat, szakembereket és a téma iránt érdeklődő résztvevőket várnak.
A járványhelyzetre váló tekintettel a beszélgetés-sorozat online térben fog zajlani, amely előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Gyulafehérvári Caritas honlapján szereplő űrlap kitöltésével lehet.

Időjárás: Ma napközben egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég és késő délutántól kezdve nyugaton és keleten elszórtan már kisebb eső kialakulhat. A déli-délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Délután 11-19 fok közötti értékek lesznek.

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán az alsócsernátoni templomban tartanak örökös szentségimádási napot. Soha ne szűnjünk meg hálát adni a megváltás ajándékáért, dicsőítve és imádva Krisztust a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Online gyerekfesztivál
A Creactivity Egyesület idén is megszervezi országos gyerekfesztiválját, november 6-7 között 6-12 éves gyerekek számára. A program mindkét nap délelőtt 11 és este 6 óra között zajlik. A gyerekfesztiválon interaktív játékokra, kulturális és sportbemutatókra, kézműves műhelyekre, tánctanításra és kihívásokra számíthatnak a gyerekek. A felkínált programokból az érdeklődő gyerekek szabadon választhatnak.
Az idén online formában szervezik meg a rendezvényt, amely ingyenes de regisztrációhoz kötött.
A kézműves műhelyek tartozékai, alapanyagai megvásárolhatóak a Creactivity Személyiségfejlesztő Központ marosvásárhelyi székhelyén..
Azok számára, akik más városból vagy országból kapcsolódnak be a gyerekefesztiválra az alapanyagok listája az egyesület Facebook oldalán lesz megtalálható.
Regisztrálni és a fesztiválhoz csatlakozni az esemény facebook oldalán lehet.

Búcsú Gyergyóremetén
A Szent Lénárd tiszteletére szentelt gyergyóremetei plébániatemplomban a búcsús szentmisét november 6-án, szombaton délelőtt 11 órától ünneplik.

Elsőszombat Csíksomlyón
November 6-án, szombaton délután 4 órától imaórával kezdődik az elsőszombati ünnepélyes Mária köszöntő. Este 6 órától szentmisét tartanak, után rózsafüzért imádkoznak és gyertyás körmenetben viszik a Szűzanya kegyszobrának másolatát a templom előtti téren.
Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro oldalon vagy rádiónk hullámhosszán.

Bérmálás Gyergyószentmiklóson
Püspöki szentmise keretében hatvan fiatal részesül a keresztény nagykorúság szentségében a gyergyószentmiklósi Szent Miklós-plébániatemplomban. A bérmálási szentmise november 7-én, vasárnap délelőtt fél 11 órakor kezdődik.
A bérmálkozók, bérmaszülők, szülők számára három napos lelki felkészülést, triduumot tartanak csütörtökön, pénteken és szombaton az esti szentmise keretében. Ezeken az alkalmakon lehetőség lesz a szentgyónás elvégzésére is.

Időjárás: Ma is sokfelé párásan, ködösen indul a nap, majd napközben egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég és késő délutántól kezdve nyugaton és keleten elszórtan már kisebb eső kialakulhat. A déli-délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Délután 11-19 fok közötti értékek lesznek.

MRE Hírszolgálat, 2021. november 03.

About the author

Majoros Gabriella