Szolgálat a szórványban – Tematikus nap

szolgalat.jpg

„Az egyházi rend nélkül hogyan is találkoznánk az Úrral? Ki az, aki által megjelenik Ő a tabernákulumban? A pap által. Ki az, aki életed kezdetén köszöntötte lelkedet? A pap. Ki táplálja lelkedet és erősíti annak zarándokútján? A pap. Ki készít fel, hogy megjelenj Isten előtt, s utoljára megtisztulj Krisztus vérében? A pap, mindig a pap. És ha ez a lélek meghal, ki támasztja fel, ki állítja helyre annak nyugalmát és békéjét?” – mondotta Viennay Szent János. Folytatva a gondolatot, az arsi plébános szavai szerint „egy jó pásztor, egy Isten szerinti pásztor a legnagyobb kincs, amit a jóságos Úr egy plébániának adhat, az isteni irgalom legbecsesebb ajándékainak egyike.”

Hivatások vasárnapjára készülünk, amikor Isten eme nagy ajándékára figyelünk – a papra. Ő ott van életünk fontosabb állomásainál, annyi mindent megtesz azért, hogy lelkünket Isten felé irányítsa. Vajon megállunk-e olykor hálát adni érte, azért a sok munkáért amit érted, értem és sokakért tesz? Vajon támogatjuk-e, segítjük-e őt? Vagy úgy gondoljuk, hogy ha már tartozunk egy plébániához, nekünk mindez kijár? És mi a helyzet azokkal, akik szórványban élnek, akik néha heteket kell várjanak egy-egy szentmisére, akik nem élvezhetik a pap állandó jelenlétét közösségükben, akiknek nem is biztos, hogy van közösségük? Ők hogyan viszonyúlnak a paphoz? Talán jobban értékelik az ő szolgálatát?  És miben különbözik ez a fajta szolgálat? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, rávilágítva mindarra amit ez a különleges helyzet jelent egy pap életében.

Tartson velünk 2015. április 24-én, pénteken, ismerjük meg jobban a szórványban szolgálók életét, örömeiket, nehézségeiket és közösen kérjük rájuk Isten bőséges áldását!

 

About the author

maradmin

Leave a Comment