Levél önmagadnak, önmagadhoz!

Kedves Önmagad,

Az élet nem kevés megpróbáltatások elé állított. Sokszor buktál el és hoztál meggondolatlan, életreszóló döntéseket. Az életet élni akartad, mégis elszaladt melletted. Egyedül maradtál, bezárkóztál. Mert rájöttél, hogy az emberekbe való bizalom nem is annyira magától értetődő. Időközben az élet megtanított arra, hogy az ajtód mindenki előtt nem lehet nyitva. Féltél a csalódástól, hogy átgázolnak rajtad, kihasználnak. Meg is történt. Majd magadat hibáztattad. Nem a rendszert, nem azt, akit kellett volna. Áldozatból bántalmazó lettél. Nem másokat, magadat bántottad. Mert ezt láttad, tapasztaltad az évek során. Mégis továbbmentél. Harcoltál. Küzdöttél azért, ami és aki számodra fontos volt. Mert szerethető vagy. Persze tudom, hogy nem hiszed el. Meddig? Mi kell történjen, hogy elhidd, nem vagy azonos azzal, amit tettél vagy tettek veled?

Az élet rövid. Ma egészséges vagy, holnap beteg. Ma élsz, holnap meghalsz. Érdemes a hátramaradt perceket, órákat, napokat, heteket, hónapokat vagy akár éveket arra szánni, hogy önmagad ásd bele a gödörbe? Ha nem mély, ki tudsz jönni. De ha az, ott maradsz. Mert még mindig nem hiszed, hogy valaki ki tud onnan húzni. Önmagadat is ki tudnád, ha az életed más prioritást nyerne.
Szóval, kedves Önmagad. Meddig lesz ez így? Azt mondják ami volt volt, ami lesz lesz. Elhiszed? Ha nem, az elkövetkező idő sem lesz jobb, mint ami most van. Önmagadnak biztosan nem. Néha az eszedre is hallgass, ne csak a szívedre. Az ész és szív ott találkozik, ahol az önmagadnak való megbocsátás célba ér. Ha kinyitod az ajtót. Becsukva is hagyhatod. A te döntésed. Önmagadat utálhatod, de szeretheted is. Ez is a te döntésed. Továbbléphetsz, magad mögött hagyhatod az önostorozást. Ha akarod. Mert ez is a te döntésed.

Ami volt volt, ami lesz lesz. Érted? Engedd, hogy tiszteljenek és szeressenek! Ehhez tudod mi kell? Hogy elsősorban önmagadat szeresd és tiszteld. Ez is a te döntésed!

Szeretettel,
Én és Te

Ferencz Emese

About the author

majoros gabriella

Leave a Comment