Ima és böjt a békéért

Az orosz-ukrán háború fél éve kezdődött. A második világháború óta ez a legnagyobb katonai konfliktus Európában. Mi talán megszokjuk, hogy elég messze tőlünk fegyveres konfliktus van, aggódunk, hogy lesz-e üzemanyag, fogunk-e fűteni. De akik ott élnek, akiknek a gyerekei elesnek a harcokban, azok nem tudnak napirendre térni afölött, hogy hónapok óta dúl a háború.

A magyarországi Mária Rádió ezért közös imádságot és böjtöt szervez a békéért szeptember 29. és október 1. között, csütörtökön, pénteken és szombaton. Az összefogás során arra hívnak mindenkit, hogy imádkozzanak a békéért, és ennek jeleként mind a három este nyolc órakor helyezzenek egy mécsest az ablakukba. Szép lenne, ha ezek az apró fények megvilágítanák Európát, és melegséget sugároznának az egymással összetűzésben álló országokba.

Az összefogás napjai alatt rádiónk műsorain – és egyéb felületein – keresztül imaláncot szervezünk majd, amelyhez egyének és közösségek egyaránt csatlakozhatnak. Mindemellett fontosnak tartjuk az imát kísérő böjtöt, azt, hogy mindenki mondjon le akár ételről, akár olyan luxuscikkről, amelyhez a háborút érintő országokban biztosan nem jutnak hozzá.

Hívjuk és kérjük Önöket, csatlakozzanak hozzánk! Tegyünk közösen a békéért!

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment