2019. január 26. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Ákosfalván, holnap pedig Deményházán tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt az imára és engesztelésre, elmélyítve ezáltal személyes kapcsolatunkat a kenyér színe alatt rejtőző Üdvözítővel. 
A szatmári egyházmegyében a hónap negyedik vasárnapján a szatmárnémeti Szentlélek-templomban lesz a híveknek lehetősége az örökös szentségimádásába bekapcsolódni. 

Hivatások éve Oroszhegyen
A gyulafehérvári főegyházmegye 2018 adventjétől meghirdette a hivatások évét Követlek téged, bárhová mész mottóval. Ebbe a programba bekapcsolódik az oroszhegyi egyházközség is. Január 27-én a reggel 9 és a délelőtt 11 órától kezdődő szentmiséken Tódor Előd szentkatolnai képzőművész, restaurátor tart előadást. 

Búcsú Csíkpálfalván
Szent Pál apostol megtérésének tiszteletére vasárnap fél 1 órától búcsús szentmisét tartanak a csíkpálfalvi templomban. A szentmise főcelebránsa Tamás József püspök, homíliát mond Tankó Szilveszter-László csíkszentmihályi plébános. 

Előadás a természetes családtervezésről
Január 27-én, vasárnap a Billings-módszerről lesz előadás a nagykárolyi Szent László közösségi házban. Délután 4 órától várják azokat a házaspárokat, akik a természetes családtervezési módszerről többet szeretnének megtudni. A résztvevők jelentkezzenek Czier István mezőfényi plébánosnál, a 0765 210 538-as telefonszámon. A részvétel ingyenes és biztosítják a gyermek-felügyeletet is. 

Don Bosco napok Nagybányán
„Gondold meg, hogy csak a jótett tesz boldoggá!” mottóval rendezik meg idén a Don Bosco napokat a Krisztus Király plébánián január 27-31 között. Az öt nap folyamán sok érdekes, színes programmal várják a híveket. Lesz filmvetítés, kvíz, játékok, tánc, sportversenyek, de nem maradnak el a lelki programok sem, kóruspróba, szentségimádás, szentmise. A rendezvénysorozatot január 31-én délután hat órakor ünnepi búcsús szentmisével zárják, melynek szónoka Czier István mezőfényi plébános lesz. 

Medjugoriai imaest Csíkszeredában
Medjugorje-i imaest lesz Csíkszeredában a Segítő Mária bentlakás dísztermében január 28-án, hétfőn délután öt   órától. Szeretettel várnak mindenkit a közös imára.

Mária Rádiós önkéntestalálkozók
Kezdődnek a 2019-es év első önkéntes-találkozói. Ez év első önkéntes-találkozója Székelyudvarhelyen január 31-én, lesz 15 órától a Szent Pio lelkigyakorlatos házban.
Február 1-én, pénteken több helyszínen tartunk önkéntes találkozót. Gyergyószentmiklóson 10 órától a Szent Miklós plébánia hittantermében, Sepsiszentgyörgyön 15.30-tól a Krisztus Király plébánia templom kicsi hittantermében és Nagykárolyban 16 órától a Szent László közösségi házban.
Szombaton, február 2-án, Szatmáron a 11 órás szentmise után a stúdióba, Csíksomlyón 16 órától a ferences kolostorba várjuk önkénteseinket. A további helyszínekről és időpontokról hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat. 

Kísért imádság hete Csíkszeredában
A szociális testvérek február 6-13. között szeretettel hívják a Kísért imádság hetére mindazokat, akik szeretnének megtanulni imádkozni a Szentírással, vagy már tudnak, de mélyebb Isten-kapcsolatra vágynak, akik szeretnének Isten szemével tekinteni életükre és önmagukra. Az együtt ünnepelt kezdő és záró szentmise között a hét folyamán a résztvevőknek naponta egy órát kell szentelniük imádságra, illetve minden nap megoszthatják tapasztalataikat személyes kísérőjükkel. Jelentkezni január 31-ig lehet Farkas Ibolya testvérnél a 0745 390 189-es telefonszámon, vagy a szocialis.testverek@gmail.com címen. 

Lelkinap Csíksomlyón
A csíksomlyói ferencesek védnöksége alatt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány lelki- és szellemi napot szervez azoknak a székelyföldi vendéglátóknak és turisztikai programszervezőknek, akik a pápa látogatása, illetve a pünkösdi búcsú alkalmával vendégeket fogadnak. A Lelki nap a Szent István Otthonban (Csíksomlyó, Szék útja, 152. szám) lesz megtartva február 6-án, szerdán délelőtt tíz órától. A lelkinap vezetői Urbán Erik és Böjte Csaba ferences atyák. Jelentkezni február 5-ig lehet Biró Juliannánál a 0740-099347-es telefonszámon, vagy a csiksomlyo.mariakert@gmail.com e-mail címen. 

Hétvégi szentmise közvetítések
Ma délután negyed öttől ünnepi szentmisét közvetítünk Panamából. Holnap délelőtt fél 11-től közvetítünk szentmiét  a hét plébániatemplomából a gyergyószentmiklósi Szent Miklós templomból majd délután három órától Panamából a világifjúsági találkozó záró szentmiséjét és este hat órakkór a Szatmárnémeti Székesegyházból kapcsolódhatnak be a legszentebb áldózatba.. 

Időjárás: Ma még többfelé lehet  hószállingózás, gyenge havazás, délután viszont már csak a déli tájakon  számíthatunk hószállingózásra, miközben nyugaton, északnyugaton szakadozottabbá válhat a felhőzet. Napközben -4 és +2 fok között alakul a hőmérséklet. 
Holnap többfelé párásan, ködösen indul a nap, helyenként ónos szitálás is előfordulhat. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a délkeleti szél. Hajnalban -13, -3, napközben -4, +2 fok várható. 

MRE - Hírszolgálat, 2019. január 26.

About the author

maradmin

Leave a Comment