Boldog Születésnapot Erdélyi Mária Rádió!

Mindig amikor közeledik a Mária Rádió születésnapja elcsodálkozok azon hogy megint eltelt egy év, (amúgy így vagyok minden születésnappal vagy ünnepel). Hamar telik az idő, legalábbis én így érzékelem. Viszont mikor visszagondolok az elmúlt évre mégis mennyi esemény, mennyi kisebb-nagyobb csoda történt a rádiók életében! Ha viszont az elmúlt 16 évre gondolunk vissza csak elámulunk Isten jósága és szeretete előtt amit a rádión keresztül nekünk munkatársaknak de ugyanakkor a hallgatóknak is adott és ad nap mint nap. A hallgatókat Isten megörvendezteti a műsorokon keresztül, a munkatársak és önkéntesek szeretettén keresztül, a munkatársakat és önkénteseket pedig a hallgatók hálája és szeretetén keresztül. Olyan ez mint egy gyönyörű tánc amit egyre jobban és egyre gyorsabban táncolunk együtt munkatársak és hallgatók, egyre jobban összefonódva az isteni szeretetben. Én azt kívánom, hogy egyre többen ízleljék és tapasztalják meg Istennek és a Szentszűznek ezt a szeretetét. Isten éltessen Mária Rádió!

Szatmári Ferenc, elnök

 

Az Erdélyi Mária Rádió 17. évfordulója alkalmából szeretnék néhány gondolatot megosztani a kedves olvasókkal, arról hogyan formálta át az életemet a Jóisten a rádió által. A Mária Rádióval a nagyváradi stúdió megalakulásától kezdve kerültem kapcsolatba. Mérföldkő volt életemben ez a kezdet. Nemcsak maga a rádió műsortartalma által változott meg a lelki életem, hanem a sok Istent kereső testvér megismerése által is, gondolok itt úgy a munkatársakra, önkéntesekre mint az imacsoportok tagjaira is. Örömmel gondolok az elmúlt időszakra, amikor felismertem, hogy imával szüntelenül kell keresni, áldani és dicsőíteni a Szentháromságos egy Istent. Ennek a felismerésnek az első lépése az volt amikor az aggályokkal, félelmekkel teli álmatlan éjszakák átváltoztak az imádság idejére. Az éj csendjében csodálatos kapcsolat lehet létrehozni a Teremtővel. Így lassan-lassan sikerül kimondanom napközben is, szembesülve a felmerülő gondokkal, nehézségekkel, azt hogy: „Uram legyen meg az Te akaratod, mert te tudod mi jó nekem.” Adja a jó Isten, hogy a Mária Rádió hangja jusson el minél több embertársunkhoz és ezáltal, amint a Szentlélek litániában imádkozzuk: „Téged az emberek keressenek, megtaláljanak, szeressenek és a lelkek üdvösségére kitartóan imádkozzanak. Ámen.”

Oltean György, alelnök

„A nagy szavak nem érnek semmit, elszállnak mint az őszi szél. De a szeretet, ha tiszta szívből fakad, elkíséri az embert, amíg él.”(József Attila) Nem fontos, hogy hányszor ünnepeljük a kezdetet, csak az fontos: maradj mellettünk! A Mária Rádió mellett! Nem tudod még hány buktató van előtted, de lásd meg a szépet és keresd a jót, meg fogod találni azt, ami neked jó. Legyen a közös életünk olyan, ami Istennek és a Szűzanyának tetsző. Ők viszonozni fogják minden kedves hallgatónak, adakozónak, önkéntesnek mindazt a szeretetet, amelyet ők is átadtak önzetlenül másoknak. Hozzon ez a születésnap még több örömöt, mint az előző, még több békét, még több szépséget és még több szeretetet! Így remélhetjük, hogy majd egykor mindnyájan, együtt születésnapot tarthatunk Isten országában.

Karácson Tibor, műsorigazgató

    Az Úr országának építő munkásai vagyunk!

Jó pár évvel ezelőtt a feleségem nagy lelkesedéssel újságolta, hogy Erdélyben is indul a Mária rádió. Én nagy dolgot nem csináltam belőle, mert tudtam, hogy egy rádió beindítása nem olyan egyszerű, időbe telik, de nem akartam letörni lelkesedését. Egyszer arra lettem figyelmes, hogy egy rádióval sétál a lakásban keresve a frekvenciát. Sajnos bent a házban nem működött, de felfedezte, hogy az erkélyen már valamennyire hallgatható, ezért az egész erkélyt behálózta drótokkal, kábelekkel. Mikor egy szerszámot kerestem az erkélyen vagy valami dolgom volt, mindig vigyáznom kellett, nehogy valamelyik dróthoz hozzá érjek, mert ha netalán elment a hang vagy recsegett én voltam a hibás. Azt mondta gátolom a rádió működését. Bevallóm őszintén az elején inkább bosszankodtam, mint örvendtem, hogy van Mária rádió, ezért többször reklamáltam Nagyváradra, hogy valamit kéne csinálni. Egy alkalommal Majoros Attila azt mondta, hogy meg van a megoldás ugyanis a Madarasi Hargitán megerősítették az antennát és seprű nyéllel is lehet majd fogni. Örvendtem, mert gondoltam, hogy elkerülhető lesz a sok szidás, amit a feleségemtől kaptam. Sajnos a mi lakásunkban továbbra sem ment. Azonban egy jó ideje a tévén keresztül hallgatható és így beteljesedett feleségem kívánsága. Én általában az autóban hallgatom, sőt ott csak a Mária rádiót hallgatom. Időközben szó került, hogy szeretnének Sepsiszentgyörgyön is stúdiót indítani, ezt a hírt viszont nagy lelkesedéssel fogadtam, mert azelőtt hat évvel már volt egy műsorom egy kereskedelmi rádióban és szerettem a rádiózást és láttam fontosságát a vallásos műsoroknak. Örömmel vállaltam minden áldozatot, ami a sepsiszentgyörgyi stúdió létrejöttéhez szükséges volt, hiszen a helyi közösségek imája és anyagi áldozata révén jött létre. 2014 májusára meg is lett az új stúdió, melyet Ft. Tamás József nyugalmazott püspök úr meg is áldott. Nagyon hálás vagyok a mindenható Istennek és a Szűzanyának, hogy a stúdió létre jöhetett. Igaz olyan kicsi volt, hogy ketten alig fértek el benne, de volt. 2022-ben egy újabb lehetőséget kaptunk, egy nagyobb épületbe költözött a stúdió, mely szintén a helyi támogatásából jött létre. Ez úton is megköszönöm mindenki hozzáállását, imáját és anyagi támogatását. Megtapasztaltuk a mennyei segítséget és kegyelmet. Gyakorlatban láttuk, hogy az Úr itt van közöttünk és használ mint munkatársakat az Ő országának építésében. Szintén a tavaly kértek fel, hogy vegyek részt a rádió igazgató tanácsában. Elismerem még konkrét feladatom nem volt, de imádkozom, hogy az Úr lelke vezessen mindnyájunkat, hogy az Erdélyi Mária Rádió valóban egy fénysugár legyen minden hallgató számára, hiszen sokan az első péntekes betegek közül akikhez járok, de sok magányos, idős ember elmondja mennyire fontos számára a Mária rádió! Hálát adok az elmúlt 17 évért és kérem Isten áldását továbbra is minden munkatársa, önkéntesre és adakozóra!

Szeretettel, Bajcsi Tibor elnökségi tag

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment