25. nap: Szabadnak maradni egy férfi szemével – Huszti Zoltán Nagyfestő Hitvalló atya gondolatai a lelkigyakorlatozókhoz

A férfiaknak akkor izgalmas a nő, ha ő tényleg szabad. Ha a férfi hagyja ezt bizalommal, akkor a nő virul.
Kialakulhatnak olyan csapdaszituációk, amikor sérül a szabadság: gyakori, hogy a családszeretet egyfajta rabsággá alakul. Ez bizonyos szintig természetes, de amikor az anyuka másról sem beszél, mint a gyerekről, akkor ő bizony beszáradt. Szegény! Elveszti azt az érdekes szabadságát, amiért megszerették. Ugyanez a helyzet az idősebb generációnál is: nem jó, ha az érett nő felveszi a kockanagyi stílust a kötelező öltözködési elemekkel… Nem kell, hogy ő legyen a család démonja, a sértett, akit „senki sem szeret”. Ne mondjon le önmagáról, inkább legyen bártan az az ember, akit egykor nemcsak mások szerettek, hanem önmaga is becsülte magát.
A szabadság azt jelenti, hogy az ember számára megmarad önmagunk megbecsülésének a hite!
A nő szabadsága abban áll, hogy ügyel rá, hogy semmi se koptassa ki az eredeti érdeklődését, kiteljesedettségét, szerethetőségét. Semmilyen életállapotbeli változás ne gyilkolja ki az arcát, és ne veszítse el a szirmait! Hiszen a virágba szerettünk bele, a nő személyes jegyeibe, amik egykor az ő személyének az egészét adták!
Nekünk, férfiaknak nagyon fontos a nőt ápolnunk folyamatos visszajelzéssel, öntözgetéssel, a megbecsülés kifejezésével, mert a szabadságot szavakkal és gesztusokkal adjuk meg!
Kedves Nők! Szükségünk van rátok, papnak és nem papnak is, mert a mi szabadságunkat is a ti szabadságotok határozza meg. Ha ti nem érzitek magatokat szabadnak és felszabadultnak, akkor mi, férfiak csak bujdosunk… Kívánom, hogy találjátok meg a szabadságotokhoz vezető ösvényeket!
 
📖 Igehely - Mt 13,44-46
A mennyek országa hasonlít a szántóföldben elrejtett kincshez. Amikor egy ember megtalálta, újra elrejtette, aztán örömében elment, eladta mindenét, amije csak volt, és megvette a szántóföldet.
A mennyek országa hasonlít a kereskedőhöz is, aki igazgyöngyöt keresett. Amikor egy nagyon értékeset talált, fogta magát, eladta mindenét, amije csak volt és megvette.
 
🙏 Imamód
Ritmikus
 
❓Kérdések
Huszti Zoltán atya írásának mely sora szól leginkább hozzám?
 
🌷 Mi az, amire ma igent mondhatsz?
Tégy ma valami olyat, amire régóta vágysz, de sosem mertél megtenni!
 
🎶 Zene
https://www.youtube.com/watch?v=dWbjPRB7O1w
 
🎨 Huszti Zoltán - A szerelemhez és a Mennybe is ugyanazok a létrák vezetnek.
 
⛪️ Ma Tihanyi Péter Dobokókőn a Manréza Lelkigyakorlatos Házban, 7:00-kor Böcskei László nagyváradi püspök és Vakon Zsolt, Nagyvárad, Püspöki kápolnában, 8:00-kor Miklós Zalán Héhalom, Kisboldogasszony templomban misézik a lelkigyakorlatozókért.

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment