26. nap: Megtalálom Istent a mindennapokban

Máriához hasonlóan nekünk, nőknek mindig van valami tennivalónk: család, háztartás, mindennapi feladatok. De ne gondoljuk, hogy ezek akadály lehetnek, vagy hogy valami különlegeset kell tennünk azért, hogy Istennel találkozzunk. Ő oda jön, ahol mi vagyunk.
Ahol álmomban sem gondolnám, hogy kereshetném Istent, ott Ő közelebb van, mint feltételezem. Ha Ő jelen van nekem, én is jelen lehetek Számára. Párbeszédbe léphetek vele. A mindennapokban is kimondhatom: "Itt vagyok."
 
📖 Igehely - Kiv 3, 1-5
Mózes apósának, Jetrónak, Midián papjának a juhait őrizte. Egyszer messzire behajtotta a juhokat a pusztába, és eljutott az Isten hegyéhez, a Hórebhez. Itt megjelent neki az Úr angyala a tűz lángjában, egy égő csipkebokorban. Mikor odanézett, látta, hogy a bokor ég, de nem ég el. Így szólt magában: „Odamegyek és megnézem ezt a különös jelenséget, hadd lássam, miért nem ég el a csipkebokor.” Amikor az Úr látta, hogy vizsgálódva közeledik, az Isten megszólította a csipkebokorból: „Mózes, Mózes!” „Itt vagyok” – felelte. Erre így szólt: „Ne közelíts! Vedd le sarudat a lábadról, mert a hely, ahol állasz, szent föld.”
 
🙏 Imamód
Szemlélődő
 
❓Kérdések
Milyen hangon szólítana meg engem Isten? Hogy nevezne, hogy becézne?
 
🌷 Mi az, amire ma igent mondhatsz?
Mosogatás alatt minden egyes edény öblítésekor, vagy a ruhák hajtogatása közben minden egyes mozdulatra mondd ki: "Itt vagyok Uram!"
 
🎶 Zene
https://www.youtube.com/watch?v=b7OyPg5JBnQ&list=RDEMfH3GQoHAwLklTlZlF8th3w&index=29
 
🎨 Knight Daniel Ridgway - Patakban ruhát mosó nők
 
⛪️ Ma Tihanyi Péter Dobokókőn a Manréza Lelkigyakorlatos Házban misézik a lelkigyakorlatozókért.

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment