2016. szeptember 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai napon Balánbányán tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Előadás Brassóban
Brassóban, az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében ma délután hat órától dr. Jitianu Liviu kolozsvári egyetemi tanár Iszlám, a béke vallása? címmel tart előadást. Várnak minden érdeklődőt.

Orgonakoncert Nagyvárad-Szőllősön
Holnap este hét órakor orgonakoncert lesz a nagyvárad-szöllősi plébániatemplomban. Józsa Domokos kántor előadásában bemutatásra kerül Domenico Zipoli olasz zeneszerző, jezsuita szerzetes „Sonate d’Intavolatura per Organo e Cimbalo” című gyűjteménye. A koncertre a belépés díjtalan, de adományokat szivesen elfogadnak.

Bibliamaraton – 168 óra az Úrral
A Partiumi Háló Egyesület, a Nagyváradi Püspökség és a Mária Rádió szervezésében hét nap és hét éjszakán keresztül, megszakítás nélkül olvassák fel a teljes szentírást Nagyvárad több templomában. Az esemény szeptember 25-én délután hat órakor szentmisével kezdődik a Barátok templomban, melyet rádiónk is élő adásban közvetít. Várják olvasók és koordinátorok jelentkezését a bibliamaraton.mariaradio.ro oldalon, hogy minél többen felhívják ezáltal a figyelmet Isten igéjének a jelentőségére, szépségére, aktualitására és életünkben betöltött szerepére.

XV. Nemzetközi Ökumenikus Kamarakórus Fesztivál Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban holnap, az esti szentmise után kezdődik a Laudate Kamarakórus szervezésében a XV. Nemzetközi Ökumenikus Kamarakórus Fesztivál. Hívnak és várnak mindenkit, hogy hallgassák meg a fellépő kórusokat. A belépés díjtalan.

Ünnepi vesperás a temesvári dómban
Szent Gellért napjának előestéjén, holnap délután fél hat órától a székesegyházban a temesvári Székeskáptalan tagjainak jelenlétében Roos Márton megyés püspök ünnepi vesperást tart az egyházmegye első főpásztora és védőszentje tiszteletére.

Szent Gellért búcsúk
Szeptember 24-én, szombaton Szent Gellért búcsút tartanak a szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs Háznál. A szentmise délelőtt tizenegy órakor kezdődik.
- Székelyvarság, Sólyomkő tanyáján is Szent Gellért védelmébe ajánlották a templomot. Búcsúját szeptember 24-én, szombaton déli tizenkét órakor ünneplik. A szentmise ünnepi szónoka Daniel Ernő András nyikómalomfalvi plébános lesz.
- Sepsiszentgyörgyön, a Csíki utcai templomban is búcsút tartanak. Az ünnepi szentmise délután hat órakor lesz, melyet Berszán Lajos aranymisés pap a gyímesfelsőloki Árpád-házi szent Erzsébet líceum igazgatója mutat be.

Jótékonysági koncert Nagyváradon
Szeptember 24-én, szombaton délután öt órától a Barátok templomában jótékonysági koncertet szervez a Máltai Szeretetszolgálat a nagyváradi Szent Angéla gyermekotthon javára. Meghívott előadó Patricia Bach, chicagói operaénekesnő. Várják és hívják a zenekedvelőket és mindazokat, akik szivesen adakoznak a nemes cél érdekében.

Egyházmegyei zarándoklat Nagycsanádra
Szeptember 24-én, szombaton, Szent Gellért ünnepén délelőtt tizenegy órai kezdettel a nagycsanádi templomban szentmisét celebrálnak. A liturgiára érkező zarándokcsoportok nem csak soknemzetiségű tájegységünket képviselik, Szent Gellért oltalmát kérni a határon túlról is érkeznek lelkipásztorok és hívek.

Egyházmegyei Ministránstalálkozó Margittán
„Tegyünk valami szépet közösen Istenért“ (Szent Kalkuttai Teréz Anya) mottóval az Egyházmegyei Ifjúsági Központ hetedik alkalommal szervezi meg az Egyházmegyei Ministránstalálkozót szeptember 24-én, szombaton, Margittán. Az egésznapos rendezvény délelőtt tizenegy órakor szentmisével kezdődik, melyet Böcskei László megyés püspök mutat be a helyi nagytemplomban, amit ügyességi- és szellemi vetélkedők követnek. A találkozó fő célja, hogy az oltár körül szolgálatot teljesítő gyermekeknek és fiataloknak lehetőséget nyújtson az ismerkedésre, a tapasztalatok- és a szolgálattal járó öröm megosztására. Egyben bátorítást is akar nyújtani mindazoknak, akik szolgálatukkal széppé és Istenhez méltóvá teszik a szent liturgiát. A szervezők várják a ministránsokat és az őket felkaroló lelkipásztorokat, hitoktatókat.

Medjugorjei imaest Csíkszeredában
Szeptember 26-án, délután öt órától a Segítő Mária gimnázium bentlakásának dísztermében, medjugorjei imaestet tartanak. Mindenkit várnak a közös imára.

Időjárás: Ma is változóan felhős-napos időre számíthatunk, éjjel elszórtan, napközben északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor. Nyugaton és északkeleten még élénk lesz a szél. Hajnalban 1-7 fok várható, a derült, szélcsendes, fagyzugos völgyekben  talajmenti fagy sem kizárt. Délután 13-18 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2016. szeptember 22.

About the author

maradmin

Leave a Comment