2018. október 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Regionális találkozó Magyarpatakon
A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve ma tartják Magyarpatakon az idei utolsó regionális találkozót. Délután négy órakor a helyi plébániatemplomban találkoznak az egyházmegye szlovák hívei, majd a Jézushoz való tartozás és a jézusi élet kapcsán tanúságtételeket, tapasztalatokat osztanak meg egymással. A találkozót öt órakor egy szentmise zárja, melynek főcelebránsa Böcskei László megyéspüspök lesz.

Rádiós önkéntes találkozók
Ma délután négy órától Csíksomlyón, a ferences kolostorban lesz önkéntes találkozó. Gyergyószentmiklóson október 8-án, hétfőn délelőtt tíz órától, a Szent Miklós plébánia hittantermében, majd Székelyudvarhelyen délután három órától a Szent Pió lelkigyakorlatos házban találkozunk az önkéntesekkel. Október 9-én, kedden Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban várjuk önkénteseinket délelőtt 11 órára. Kézdivásárhelyen, a Boldog Özséb plébánia hittantermében szerdán várjuk önkénteseinket déli 12 órakor, valamint Sepsiszentgyörgyön délután fél öt órakor a Krisztus Király altemplomban. Kolozsváron október 11-én, csütörtökön fél öt órakor tartjuk az önkéntes-találkozót a stúdió-teremben. A további helyszínekről és időpontokrül hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Lourdes-i barlang megáldása Kárásztelken
Böcskei László megyéspüspök október 7-én, azaz holnap, a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmisét követően megáldja a kárásztelki plébániatemplom mellett felállított Lourdes-i barlangot.

Ünnepel a Mária Rádió
Isten segítségével és sok jószándékú ember támogatása révén újabb stúdiója nyílik az Erdélyi Mária Rádiónak, Szatmárnémetiben. A program holnap délelőtt tíz órakor sajtótájékoztatóval és interjúval kezdődik, majd fél 11-től rózsafüzért imádkozunk a székesegyházban. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, melyet Schönberger Jenő megyéspüspök celebrál. Ezt követően kerül sor az őj stúdió szentelésére és megáldására. Hívjuk és várjuk a helyi és környékbeli hallgatóinkat, ünnepeljünk együtt.

A gyimes-völgyi rózsafüzér társulatok találkozója
A Gyimesbükki plébániatemplomban tartják holnap a gyimes-völgyi rózsafüzér társulatok tizedik találkozóját. A program délelőtt fél tizenegykor kezdődik, amikor a társulatok érkezése és ünnepélyes bevonulása lesz a templomban. 11 órától rózsafüzért imádkoznak, déli 12 órától pedig ünnepi szentmise lesz. Ezt követően a társulatok tartanak beszámolót, melynek végén útravaló gondolatokat kapnak a következő évre, valamint emléklapokat osztanak ki.

Jótékonysági koncert Temesváron
A Romániai Máltai Szeretetszolgálat temesvári filiája október 7-én, holnap délután öt órakor jótékonysági koncertet tart a temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomban. Közreműködik az Art Kammerorchester. Műsoron W.A. Mozart, A. Vivaldi, G.F. Händel és S. Mercadante művei szerepelnek. A belépés díjtalan, a résztvevők adományaikkal támogathatják a helyi máltai központ tevékenységét.

Búcsúk a hétvégén
A csíkcsomortáni templomban október 7-én, holnap délután fél 1 órakor kezdődik a búcsú. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Berszán Lajos, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Gimnázium lelkivezetője lesz.
A Baricz-kanyarban található Magyarok Nagyasszonya-kápolnánál szintén holnap délután fél 1 órakor tartják az ünnepi szentmisét.
Marosbogáton a Kis Szent Teréz templom búcsús szentmiséje holnap délután 4 órakor kezdődik. A szentbeszédet Mihály Imre marosújvári plébános tartja.
Csíkszentgyörgyön a búcsús szentmisét október 7-én, holnap délután fél 1 órakor Tamás József püspök mutatja be. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.
Az újszentesi templomot 1979-ben szentelték fel Mária, a Rózsafüzér Királynője tiszteletére. Idén a búcsút október 7-én, azaz holnap ünnepli a helyi közösség. A délután 1 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Kapor János temesvár-gyárvárosi plébános.
Nagytusnádon holnap is tartanak búcsút. A fél 1 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Veress Sándor-Levente kászonújfalvi plébános.
Sinfalva filiájában, Tordaszentmihályon holnap délután 1 órakor kezdődik a búcsús szentmise.

Váradszőllősi zenei estek
Folytatódik a nagyváradi püspökség által támogatott és a Nagyvárad-Szöllősi plébánia által szervezett komolyzene koncertsorozat a Nagyvárad-Szöllősi plébániatemplomban. Holnap este hét órától október hónap első előadóit hallhatják: Kurucz Tibor, Kurucz Virág, Nagy Judit Noémi és Józsa Domokos. Műsoron: J. S. Bach, A. Vivaldi, G. Zoltán, J. Massenet zeneszerzők műveiből készült válogatás. A belépés díjtalan, önkéntes adományokat köszönettel elfogadnak a szervezők, akik minden érdeklődőt és zenekedvelőt szeretettel hívnak és várnak.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Ma este hét órakor az ünnepélyes Mária-köszöntőt közvetítjük, holnap pedig két szentmisét hallhatnak: délelőtt 11 órától a szatmárnémeti székesegyházból, majd fél 1 órától Csíkszentgyörgyről, ahol búcsút ünnepelnek.

Időjárás: A mai nap folyamán derült marad az ég, máshol kelet felől fátyolfelhők, estefelé a délkeleti tájak fölé vastagabb felhők érkeznek, és akkor ott helyenként egy-egy zápor is kialakulhat. A szél több helyen megélénkül. Délután 17-24 fok várható.
Holnap a napos időszakok mellett már több lesz a felhő és kelet kivételével elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A délies szél ismét többfelé élénk lesz. Enyhébb lesz a hajnal, délután 19-25 fokra készülhetünk.  +HŐM

MRE – Hírszolgálat, 2018. október 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment