Március 29. Kedd

"Kicsoda az az ember, aki azt mondta neked, hogy vedd ágyadat, és járj? A meggyógyult ember azonban nem tudta, hogy ki volt az." (Jn 5,12-13)

A napi evangéliumban olvashatjuk, hogy egy hétköznapjait élő beteg embert hogyan ajándékoz meg az Úr. Nem kis ajándékot kap: meggyógyul betegségéből, mégis, mikor kérdezik, hogy ki gyógyította meg, nem tudja a választ. Mindennapi problémáira, gondjaira nézett még akkor is, mikor Jézus előtte állt, és nem látta meg, hogy kicsoda gyógyította meg. Nem gondolt arra, hogy gyógyulása Istennek az ajándéka. Nem volt benne hálás lelkület, ami Jézus megismeréséhez vezette volna a vele történt csodán keresztül. Ugyanígy mindennapi életünk is sok csodát rejteget. A jó Isten gondviselő szeretetével, kisebb-nagyobb csodákkal, ajándékokkal teszi szebbé a mindennapjainkat, életünket. Vajon én meglátom ezeket az ajándékokat? És ha meglátom, akkor meg tudom látni mögötte Isten szerető gondoskodását, és hálát tudok adni érte? A mai napon próbáljunk meg figyelmesebbek lenni és hálás szívvel Jézus rejtett ajándékait keresni, melyeken keresztül még jobban megismerhetjük azt, akire életünket bízzuk.

Simon Sándor római tanulmányok, Sepsiszentgyörgy

"A szinódusok az álmodozás és jövővel való időtöltés ideje: arra bátorítanak bennünket, hogy olyan helyi folyamatot hozzunk létre, amely inspirálja az embereket, senkit sem zárva ki, hogy az evangélium örömével teli jövőképet alkossunk. A következő feltételek segítik a résztvevőket."

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment